Görüş Bildir
Haberler
Savcı Doğan Öz Katledilişinin 37. Yılında Anılıyor...

Savcı Doğan Öz Katledilişinin 37. Yılında Anılıyor...

FreiGeist
24.03.2015 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet İçin Hukukçular, Yargıçlar Sendikası ve Yargıçlar ve Savcılar Birliği, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Savcı Doğan Öz’ün 24 Mart 1978 günü evinden çıktığı sırada arabasının içinde vurularak katledildiğinin anımsatıldı ve Öz’ün katledilmesinin üzerinden 37 yıl geçmiş olmasına karşın Türkiye’nin üzerindeki karanlığın halen sürdüğü ifade edildi.

Siyasi iktidarın, kendi çıkarları doğrultusunda rejim değişikliğini adım adım hayata geçirmeye çalıştığının savunulduğu açıklamada, “Bir yanda Başkanlık rejimi tartışmaları diğer yanda muhalif seslerin sindirilmesi için Mecliste görüşülen İç Güvenlik Paketi önümüzdeki dönemde hedeflenen değişiklikleri gözler önüne sermektedir. Rejim değişikliğine gidilen yolda yargıya önemli roller biçilmiş olup, siyasi iktidarın biçtiği bu rolü reddederek adalet mücadelesinde ısrarcı olan hukukçular olarak bir araya geliyoruz” denildi.

Doğan Öz’ün mücadelesi ve kararlılığıyla adalet mücadelesi veren hukukçulara yol göstermeye devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Adalet mücadelesinde aydınlanmacılığın, ilericiliğin onurlu ve ilkeli duruşuyla davranan Doğan Öz'ü, böylesi bir dönemde anmayı önemli buluyoruz” denildi.

Anka

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0