Görüş Bildir
Haberler
Sarıkamış Şehitleri 99.Yıl Dönümünde de Anıldı

Sarıkamış Şehitleri 99.Yıl Dönümünde de Anıldı

Onedio Medya
04.01.2014 - 19:29 Son Güncelleme: 04.01.2014 - 19:31

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

KARS

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından 10 günde yapılan heykellerin açılış törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş katıldı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yapılan kardan şehit heykellerinin üzerindeki Türk bayrağının kaldırılmasıyla açılışı gerçekleştiren Kılıç ve beraberindekiler, heykelleri inceleyerek, karanfiller bıraktı.

Heykellerin yapımında çalışan öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin burada iki haftada 100 kamyon civarında kar kullanarak inşa ettikleri ve vatanımız, milletimiz ve kutsal değerlerimiz uğrunda şehit olan ecdadımızın anısına büyük bir özveriyle çalışarak ortaya çıkardıkları güzel bir eserin açılışını yaptıklarını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti:

'Allah razı olsun. Bütün şehitlerimize, ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için gençliğimizin var olması için ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için bu temelleri atan bütün şehitlerimizi Allah rahmet eylesin. Allah onlardan razı olsun. Bizim görevimiz, inşallah hep beraber birlik içerisinde çok daha güzel günlere taşımak ve buradaki birliktelik ve beraberlik ruhundan güç alarak, şühedanın ve ecdadımızın ortaya koymuş olduğu güçten, kuvvetten nasiplenerek inşallah geleceğe yürümek.'

90 bin şehide 90 bin karanfil

Öte yandan Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen oda üyeleriyle vatandaşlara karanfil dağıttı.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü anma etkenlikleri kapsamında Sarıkamış ilçesine gelen Çimen ile üyeler, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne yapılan kardan şehit heykelleri önünde vatandaşlara karanfil verdi.

Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Ankara ve Türkiye'nin genelindeki diğer esnafların katkısıyla 90 bin çiçeğimize 90 bin karanfil getirdik. Allah nasip ederse bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz' dedi.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/270617--sar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0