Görüş Bildir
Haberler
Sanat Uzmanlarının Bile Gözünden Kaçırdığı Ünlü Tablolarda Bulunan 9 Saklı Detay

Sanat Uzmanlarının Bile Gözünden Kaçırdığı Ünlü Tablolarda Bulunan 9 Saklı Detay

Almila
03.11.2021 - 09:30 Son Güncelleme: 03.11.2021 - 13:33

Birçok sanat eserinde gizemli hikayeler vardır. Uzmanlar resimleri ne kadar incelemiş olsa da gözlerinden bazı ayrıntıları kaçırırlar. Biz de sizin için gözlerden kaçmış bu detayları derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 17. yüzyıl aşk üçgeni

1. 17. yüzyıl aşk üçgeni

Klasik 17. yüzyıl portresi ilginç bir aşk hikayesine sahip. Sanatçı, hediye olarak akıl hocası olan Rubens'in eşinin bir portresini çizmeye karar verir, ancak araştırmacılar, Rubens'in, van Dyck vermediği için tabloyu asla alamadığını düşünüyor. Arka plandaki gizemli figür, Isabella Brant ve Anthony Van Dyck'in bir aşk ilişkisi yaşadığına dair bir ipucu. Ayrıca, Isabella'nın konumu o dönemki geleneklere aykırıdır. Bulunduğu konum o dönemlerde kadının değil kocanın konumuydu. Van Dyck, Rubens'in evliliğini sembolik olarak yok etmeye çalışmış olabilir.

2. Bir kişilik sembolü olarak maymun

2. Bir kişilik sembolü olarak maymun

Frida Kahlo genellikle yanına küçük maymunlar çizerdi. Bunun nedeni; sanatçının Meksika tarihi ve kültürüne olan tutkusunu ve gücünü vurgulamaya çalışması diye düşünebilirsiniz. Ancak aslında, maymunlar Aztek kültüründe doğurganlığın simgesiydi, küstahlıkları, ayrıca dans ve sanat sevgisi ile ünlülerdi.

3. Modigliani'nin tablolarındaki hayaletler

3. Modigliani'nin tablolarındaki hayaletler

Amedeo Modigliani'nin Antonia isimli portresinde araştırmacılar, beklenmedik yerlerde gizlenmiş insan yüzü resimleri olduğunu buldu. Kızılötesi ışıkta bakıldığında en az 4 adet 'hayalet' görmek mümkün. Modigliani'nin tuvali birkaç kez üst üste kullandığı düşünülüyor.

4. “Tamamen aynı” çorba kutuları

4. “Tamamen aynı” çorba kutuları

Campbell’s Soup Cans, aynı görüntüyü tekrarlanmış olduğu Andy Warhol'un en ünlü eserlerinden biridir. Warhol, bu eserinde reklamların tekrarlayan formunu taklit ediyor.

👇

👇

Çorba kutuları birbirinin aynısı gibi görünse de sanatçı yine de bazı farklılıklar eklemiş. Yakından bakarsanız, kutulardaki tasarımlarının farklı olabileceğini göreceksiniz. Yani, Warhol'un bireysel tarzı resimlerinde hala var diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 1 resim içerisinde 2 resim

5. 1 resim içerisinde 2 resim

Uzmanlar kızılötesi ışıklarla yaptıkları araştırmalar sayesinde resimlerde beklenmedik keşifler yapmıştır. Örneğin, Vincent Van Gogh'un bu resminde aslında bir köylü portresi gizli. Bu resmin sırrı, sanatçının genellikle daha önceki eserlerinin üzerine resim yapması olarak açıklanabilir. Uzmanlara göre, ilk eserlerinin yaklaşık 1/3'ü boyanmıştı.

6. Soluk bir portre

6. Soluk bir portre

Renoir, Madam Léon Clapisson'un portresinden o kadar memnun kaldı ki, 1883'te sergilenmek üzere seçti. Ve ancak daha sonra, araştırmacılar çerçeveyi çıkarmaya karar verdiklerinde, tuvalin çerçevenin arkasına gizlenmiş kısmının farklı renklere sahip olduğunu gördüler. Renklerdeki bu farklılık resimdeki soluk renklerin aslında parlak olduğu teorisini doğurdu.

7. Monet'nin gizli nilüferleri

7. Monet'nin gizli nilüferleri

Claude Monet'nin Wisteria isimli eseri büyük sanatçının muhtemelen son gizemi. Restoratörler, bir sergi için tabloyu hazırlarken, Monet'in bir şeyi örtmek için yaptığını düşündükleri resimde bazı fırça darbeleri fark ettiler. Bu nedenle resmin röntgenini çektiler. Wisteria'nın altında, geçmişte onu oldukça popüler yapan nilüferlerin olduğu başka bir tablo olduğu ortaya çıktı.

8. Görünmez mürekkep

8. Görünmez mürekkep

Amerikalı sanatçı Jean-Michel Basquiat, resimleriyle sık sık deneyler yapmıştır ve tuval üzerine birçok gizli ayrıntı bırakmıştır. Bir özgünlük testi sırasında sanat uzmanları, tablonun tüm görünüşünü tamamen değiştiren görünmez mürekkep buldular. Uzmanlar, Basquiat resimlerine sahip olanların, resimleri taramalarını ve gizli detayları bulmalarını tavsiye ediyor.

9. Henri Matisse'in ana modeli olan bir kavanoz

9. Henri Matisse'in ana modeli olan bir kavanoz
www.facebook.com

Bu kavanoz, Henri Matisse'in ana yıldızıdır diyebiliriz. Matisse, resimlerinde çalışırken aynı nesneleri kullandı. Böylece 1917'de resimlerinde ilk kez ortaya çıkan kavanoz, daha sonra 1930'lardaki çalışmalarında da bulundu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
13
7
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Polatt

bieber'dan sorry vardi kulaklikta, sarki calarken aklima klip geldi dans hareketleri falan... yani bise anlamadim.. noolmus resimlere?