Görüş Bildir
Haberler
Şam'da Bombalı Saldırı: En Az 45 Ölü

Şam'da Bombalı Saldırı: En Az 45 Ölü

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Şii nüfusun yoğun yaşadığı Seyyide Zeyneb bölgesinde düzenlenen bombalı saldırılarda en az 45 kişinin öldüğü, 110 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AFP'nin haberine göre bölgede 3 ayrı patlama yaşandı. İlk patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğu ve bir otobüs durağında patlatıldığı bildiriliyor. Diğer iki patlama ise canlı bombalar tarafından gerçekleştirildi. İlk patlamanın ardından olay yerine insanların toplanmasıyla birlikte iki canlı bomba kendini patlattı.

Suriye devlet ajansı SANA'ya konuşan bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi de bu bilgiyi doğruladı.

Patlama sonucu büyük hasar meydana geldiği ve güvenlik güçlerinin bölgeye giriş çıkışları kapattığı dile getirildi.     

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının Lübnan Hizbullahı'nın etkin olduğu bir Şam mahallesinde gerçekleştiğini de hatırlattı.

Suriye Başbakanı Vael Halki, saldırının 'terörist gruplar' tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, 'Aldıkları üst üste yenilgilerin ardından moral yakalamayı amaçlıyorlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seyyide Zeynep türbesi daha önce de silahlı gruplar tarafından hedef alınmıştı. Son saldırı Şubat 2015'te gerçekleşmişti.

Türbe yakınlarındaki saldırılar, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye hükümeti ve muhalefet heyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla müzakereler yürüttüğü sırada gerçekleşti.

Cenevre'de bulunan Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar Caferi, 'Patlamalar muhalefet ve terör arasındaki ilişkiyi bir kez daha ortaya koymuştur' dedi.

AA , BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
methanci

Kaç senedir birbirlerini yiyorlar kaç senedir milyonlarca mülteci aldık bu suriye nüfusu Çinle yarışıyormuş da bilmiyormuşuz bi bitmediler.

kondogbia

Yiyin birbirinizi ne denir ki