onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Salty, Stan, Lit Ne Demek? Z Kuşağının İnternette En Çok Kullandığı İngilizce Tabirlerin Anlamları

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Salty, Stan, Lit Ne Demek? Z Kuşağının İnternette En Çok Kullandığı İngilizce Tabirlerin Anlamları

Fulin
31.07.2020 - 06:00

Bizde de sosyal medyada yaygınlaşan bu kelimelerin anlamlarını bilmeden kullanan çok.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Extra

1. Extra

Dilimize 'ekstra' olarak geçen bu kelimenin son dönem kullanımı bu anlama gelmiyor. Abartı, aşırı, dramatik anlamlarına gelen bu tabir abartılı her durum için kullanılabiliyor.

2. Periodt

2. Periodt

Son dönemin favori kelimesi İngilizce period'dan geliyor ve sona eklenen t ile vurgulanarak söyleniyor. 'Bu böyle, nokta' anlamına gelen periodt cümlelerin sonunda kullanılıyor. Bizdeki son dönemdeki nokta kullanımıyla aynı. 'This movie is the best, period' dendiğinde 'Bu film en iyisi, nokta' anlamını birebir karşılıyor.

3. Fire / Lit

3. Fire / Lit

Aslında bu terim dilimizde de mevcut. 'Ateş etmek' olarak sıkça kullanıyoruz.

4. Tea

4. Tea

'Çay' anlamına gelen tea internette genellikle dedikodu anlamında kullanılıyor. 'Çay dökmek' anlamına gelen spill the tea ise 'dedikoduyu dökülmek' anlamına geliyor. Biz de bir şeyi öğrenmek için karşı tarafa dökül dediğimiz için çok yabancı bir tabir sayılmaz.

5. Shade

5. Shade

Sosyal medyanın en popüler kelimelerinden shade, gerçek anlamı olan 'gölge' veya 'renk tonu' olarak değil, 'sinsilik'; 'throwing shade' ise laf sokmak, kapak yapmak olarak çevriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Flex

6. Flex

Normal anlamı 'esnetmek, germek' olan flex, gösteriş, şatafat anlamlarına geliyor.

7. Lewk

7. Lewk

Nasıl ki Türkçe giderek bozuluyorsa, aynısı İngilizce için de geçerli. 'Görünüm' anlamındaki look, okunuşunun abartılı versiyonuyla lewk'a dönüşüyor. Your yerine yer, please yerine plz kullanımıyla aynı şey. Özenli ve güzel kombinler, makyajlar için kullanılıyor.

8. Salty

8. Salty

Normalde 'tuzlu' anlamına gelen kelimenin günlük anlamı 'rahatsız olmak, uyuz olmak, sinirlerin gerilmesi' gibi anlamlar taşıyor.

9. Slay

9. Slay

Asıl anlamı 'katliam yapmak' olan slay 70'ler sonrası farklı bir anlam kazandı. Siyahi kültüründen gelen bu kelime günümüzde muhteşem şeyleri ifade etmek için kullanılıyor. Bizdeki yıkılıyor tabirine çok benziyor aslında ama elbette tam karşılığı değil.

10. Shook

10. Shook

Tıpkı lewk gibi shook da bozulmuş bir kelime. 'Şok' anlamına gelen shock'ın abartılı hali olan shook genellikle çok şaşırılan negatif durumlar için kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Stan

11. Stan

Eminem'in ünlü şarkısı Stan ile hayatımıza giren bu kavram son dönemde çok popüler. 'Tacizci, takipçi' anlamına gelen stalker kelimesiyle 'hayran' anlamına gelen fan'in birleşimi olan stan; birine saplantılı şekilde hayran olmak, takdir etmek anlamında kullanılıyor. Bizdeki kral tabiri gibi bir şey.

12. Thirsty

12. Thirsty

'Susamak' anlamındaki thirsty internette dedikoduya, ilgiye, iltifata susamak anlamında karşımıza çıkıyor.

13. Sksksksksk

13. Sksksksksk

Bu harf kombinasyonunu ilk görüşte random gülüş sanmak normal. Ancak yeni nesil bir tabir olan sksksk kişinin heyecanını ve ne diyeceğini bilememesini ifade ediyor. Partiye davet edilen birinin 'sksksksk ok' demesi bu davete istekli olduğunu gösteriyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
40
19
9
9
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yien

Z kuşağındayım, bu kelimelerin çoğunu kullanmıyorum. İnsanlar cümle içerisinde nasıl kullanabiliyor, uygun yer buluyor anlamıyorum.

morsmordre

genelde bu kelimeler ingilizce, dolayısıyla ana dili ingilizce olanların kullandığını görebilirsiniz. ayrıca internette de oldukça kullanılıyor. zamanla alış... Devamını Gör

Vedat Kaplan

nerenin z kuşagı kullanıyor bunları acaba.

Dilan Bayram

Sayenizde Z Kuşağı olmadığımı öğrendim. Tşk Onedioo