Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Yaşayıp Hem Daha Genç Kalmak Hem de Mutlu Bir Hayat Sürmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 11 Kural

Sağlıklı Yaşayıp Hem Daha Genç Kalmak Hem de Mutlu Bir Hayat Sürmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 11 Kural

Aslında bilmediğimiz o kadar fazla şey var ki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keyfimize düşkünüz, zamanımız yok, lezzetli ve bizi daha mutlu edecek yiyecekler yemeyi tabii ki daha çok seviyoruz.

Ancak artık bunların ne kadar zararlı olduğunu da biliyoruz. Son zamanların en popüler olaylarından birisi sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenmek ve spor yapmak. Ancak bunlar çoğu zaman bir kulağımızdan girip bir kulağımızdan çıkıyor. Çünkü bu işin en temel ve haliyle en basit kurallarını bilmiyoruz. Aslında bu iş tahmin ettiğinizden çok daha kolay. Gelin o 11 basit ve temel kurala Instagram'daki 'Sağlıklı Yaşıyoruz' sayfasının yardımıyla beraber bakalım.

1. Ekmeksiz doyamayan bir kültürden geliyoruz. Fakat daha sağlıklı ve mutlu olmak için yapmamız gereken ilk şey ekmeği bırakmak...

2. Tüm uzmanların bağıra bağıra söylediği "SU İÇİN!" uyarısını biz de tekrar hatırlatalım. Yalnızca diyetin değil sağlık bir hayatın da temel kuralı su içmektir.

3. Hem soğuk kış aylarında daha az hasta olmak, hem yapay şekeri hayatımızdan çıkarmak hem de daha sağlıklı yaşamak için mevsim meyvelerini bolca tüketmek gerek.

4. Yalnızca meyveler değil, tüm gıdalar zamanında ve mevsiminde tüketilmeli. Bol Omega-3 içeren balıklar da sağlıklı yaşamın temeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Biraz dışarıya çıkın, güneş ışığının nimetlerinden faydalanın, kan değerlerinizi ölçtürün: D vitamini eksikliği hayatınızı tahmin ettiğinizden daha fazla etkileyebilir.

6. Beslenme düzeninizi baştan sona değiştirmeniz gerekebilir. İngilizcede İntermittent Fasting denen "uzun aralıklı beslenme" sağlıklı yaşamın en büyük şifrelerinden biri.

7. Çoğu insan genelde et ağırlıklı beslenir ve sebze tüketmekten hoşlanmaz. Ancak toprağın en büyük mucizelerinden olan sebzeler sizi çok daha fazla mutlu edebilir.

8. Çoğumuz hem daha ucuz hem de her yemekle uyumlu diye her yemekte ayçiçeği yağı kullanır. Ancak sağlıklı bir yaşam için hayatınızda zeytinyağına daha büyük yer açmanız gerek.

9. Hem öğrenciler hem de iş hayatındakiler tüm hayatlarını masa başında geçiriyorlar. Hareketsizlik her yanımızı sarmış durumda ancak en azından 15 dakika yürüyüş bile çok şey değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yalnızca geleceğimiz için değil bugünümüz için de beslenme alışkanlığımıza eklememiz gereken bazı besinler var. Başlıca halsizliğiniz ve kas ağrılarınız varsa bunlar kalsiyum eksikliği belirtileri olabilir.

11. Ne yiyip ne yememiz gerektiği sorusu hem diyet yaparken hem de sağlıklı beslenmek isterken en çok sorduğumuz şey. Sağlıklı Yaşıyoruz Instagram hesabında bunun için çok yardımcı paylaşımlar görebilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.👇

Instagram sayfalarına ulaşmak ve daha sağlıklı bir hayat sürmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
25
12
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizli birisi

ohoo yulaf da yemeyeceksem ne yiyeceğim