Görüş Bildir
Haberler
Sadece Kafanızı Değil Hayatınızı da Güzelleştiren Votkanın 17 Yardımı

Sadece Kafanızı Değil Hayatınızı da Güzelleştiren Votkanın 17 Yardımı

mignon
20.07.2015 - 22:39 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 23:32

Votkayı içmek dışında hayatınızın bir çok yerinde kullanabileceğinizi söylesem yanılmış olmam sanırım. İşte sadece parti anlarınızı renklendirmekle kalmayan votkanın, size hayatta sunduğu bazı hizmetler.

*Bütün bunlar için ucuz votka markalarını tercih ettiğinizi umuyorum. (:

S.B= Su Bardağı

Y.K= Yemek Kaşığı

T.K = Tatlı Kaşığı

Kaynak: http://www.instructables.com/id/15-Un...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dezenfektan olarak kullanmanız pek mümkün.

Genel olarak dezenfektan jellerin içerisinde büyük miktarda alkol bulunur. Alkol bilindiği üzere mikropları öldürmede bir numaralı maddedir. İster çocuklarınız, ister kendiniz için; ufak bir sprey şişeye votka koyun üzerine de bir kaç damla aromalı yağ damlatın. Ellerinize her püskürttüğünüzde mikroplara elveda diyeceksiniz.

2. Buz torbasını tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz!

Şeffaf bir poşetin içerisine eşit ölçülerde votka ve su koyup karıştırın. Dondurucuya koyduğunuz karışım votka sayesinde donmayacaktır. Böylelikle soğuk kompres yapmanız gereken bölgeye kolayca uygulayabilirsiniz.

3. Banyonuzda oluşan küflerden zahmetsizce kurtulmanız pek mümkün!

3. Banyonuzda oluşan küflerden zahmetsizce kurtulmanız pek mümkün!

O pahalı temizleyiciler ve bol kimyasal etkisi olmadan küflerden kurtulmak çok kolay. Banyoda ya da mutfakta oluşan küflerin üzerine bir miktar votka püskürtün ve 15 dk bekleyin. Ardından eski bir diş fırçası ile temizleyin.

4. Gümüşleriniz pırıl pırıl olsun.

Ufak bir kase içerisine yaklaşık 2 parmak kadar votka koyun. Kararan gümüş takınızı 10-15 dk votkanın içerisine koyun. 15 dk sonunda nemli temiz bir bez ile iyice silin. Pırıl pırıl olacaktır.

5. Yazın en kötü haberi kokan ayakkabılar olsa gerek. 😷

Malum yaz ve sıcaklar geldi sürekli terleyen ayaklarımıza çaresiz kalsak da, kötü kokan ayakkabılarımızın kaderini değiştirmek için bir miktar votka yeter. Sprey şişesine koyduğunuz votkadan bir kaç kere ayakkabınıza sıkın ve güneş almayan serin bir yerde kurutun.

* Aynı zamanda ayak kokusuna çare olarak da votka ile yıkamanız önerilmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Işıldayan saçlara kavuşmak için votka kürünü uygulamalısınız.

Saçlarınız ne yaparsanız yapın çok mat mı gözüküyor? İşte size çözüm; 2 limon, 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı votkanın yapabileceklerine inanamayacaksınız. 

Limonları istediğiniz gibi dilimleyin ardından 2 su bardağı suyun içine koyup pişirin. Kaynama noktasına gelmeden altını kapatın ve limonları alın. Suyu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı votka koyun ve sprey şişeye boşaltın.

7. Akne sorununuza yine basit bir çözüm.

Akne bir çoğumuzun sorunu. Aknenin en büyük düşmanı iyi temizlenmiş bir cilt, işte bu noktada votka yardımınıza koşuyor. Yüzünüzü doktorunuzun tavsiye ettiği temizleyici ile yıkadıktan sonra votka ile yüzünüzü silin.

8. Yara bandını çıkarırken zorlanmayın.

8. Yara bandını çıkarırken zorlanmayın.

Yara bandı zaman zaman inatçı bir şekilde yapışır. Çıkartırken canınızın yanması bir yana bir de o iğrenç siyah izleri bırakır. İşte bu ikisine de çözüm yine votkadan. Bir pamuğu votka ile ıslatın ve yara bandının üzerine bastırın bir süre sonra kolayca derinizden ayrıldığını göreceksiniz.

9. Votka varsa kuru temizlemeye para vermeye gerek yok!

9. Votka varsa kuru temizlemeye para vermeye gerek yok!

Tabiki her zaman için geçerli değil bu. Özellikle hassas kumaşlarınızı kuru temizlemeye vermeye devam etmelisiniz. Benim bahsettiğim daha çok ceketler ya da elbiseler. İkisi de makineye atıp yıkanması zor parçalar, ama insanız ve doğal olarak terliyoruz. Bunun da kolayı var; eşit miktarda votka ve su ile bir çözelti hazırlayın ve sprey şişeye doldurun. Votka koku oluşturan bakterilerin ölmesini sağladığı için kokuları yok ediyor.

*Sağlamlık için ilk olarak kıyafetin görünmeyen bir kısmında denemelisiniz.

10. Gözlük ile HD görüntü kalitesi için birkaç fıs votka yeter.

Gözlükçüden aldığınız gözlük temizleme solüsyonunu evde de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken bir şişe içerisine su, votka ve minicik bir damla bulaşık deterjanı damlatın. Karışımı iyice çalkalayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi gargaranızı yapmak da bir votka uzağınızda...

Ağız bakımının en önemli unsurlarından olan gargarayı evde hazırlamak da inanın çok kolay. Küçük bir şişe votka içerisine, nane, tarçın ya da istediğiniz bir yağı damlatın. 2 hafta bekletin. Ardından kendinize ait gargaranız hazır olacak.

12. Çiçeklerinizin hep canlı kalmasını mı istiyorsunuz?

12. Çiçeklerinizin hep canlı kalmasını mı istiyorsunuz?

Çiçeklerinizin belki ilk toplandığı gün kadar taze kalacağının garantisini vermiyorum, ancak ikinci gün boyunlarını bükmeyeceklerinin garantisi işte bu formülde!

Çiçeğin suyuna 1'er tatlı kaşığı votka ve şeker eklerseniz tazelikleri daha uzun sürecektir.

13. Daha gevrek hamurlar için votka!

13. Daha gevrek hamurlar için votka!

Henüz sadece tart hamurunda denemiş olsam da, içerisinde az miktarda su barındıran hamur tariflerinde denenebilir. Yapmanız gereken sadece su yerine votka kullanmak. Tabiki 2 su bardağı su konulan bir hamurdan bahsetmiyorum. Benim bahsettiğim tart/turta hamurları gibi 2-3 yemek kaşığı su konulan tarifler.

Votka su yerine kullanıldığı hamurda, hamurun daha esnek bir yapıya sahip olmasını sağlar bu sayede daha rahat açabilirsiniz. Ayrıca pişerken sudan daha fazla ve hızlı buharlaşacağı için hamura ekstra bir gevreklik katacaktır.

14. Vanilya ya da çikolata aroması yapmak çok kolay!

14. Vanilya ya da çikolata aroması yapmak çok kolay!

O pastaları kekleri muhteşem hale getiren vanilya ve çikolata aromalarını yapmak inanın çok kolay.

0,25 S.B votka

0,125 S.B su

2 Y.K kakao

Bütün malzemeleri iyice çalkalayarak karıştırın. 2-3 gün beklemeye alın ve günde 2 kere çalkalayın. 2-3 günün sonunda kağıt bir kahve filtresi yardımı ile kakaoları karışımdan süzün ve küçük bir kavanoza alın.

1 S.B votka

3 adet vanilya çubuğu

Vanilya çubuklarını ortadan ikiye kesip vakumlu bir kavanozun dibine yerleştirin. Votkayı üzerine koyun ve kapağını sıkıca kapatın. 2 ay boyunca bekletin ve haftada 2 kere çalkalayın.

15. Cam temizleyicilerinin neden o kadar güzel koktuğunu merak etmediniz mi nedeni tabiki alkol!

Cam temizlerken sadece su ya da sabun kullanmak yeterli olmaz. Camlar bir türlü istediğimiz gibi parlamaz. Bunun sebebi medyanın bizden sır gibi sakladığı alkol ayrıntısı.

Bir sprey şişesine votka ve su karışımı hazırlayın, camlara püskürtün mükemmel sonuç için gazete kağıdı ile silin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kepek ya da kuru saç derisi en can sıkıcı sorun!

Hava/nem değişimi saçlarınızı en çok etkileyen şeylerden biri bu sebeple sorunlarınıza çözüm olacak bir şey yine votkadan geliyor. 

1 S.B votka içerisine 2 T.K biberiye atın ve bekletin. Şampuan yaptığınız saçlarınızı duruladıktan sonra bu karışım ile saç derinize masaj yapınızı.

*Biberiyeye alerjiniz olmadığından emin olun.

17. Siyahlarınız hep siyah kalabilir.

Koyu renkli kıyafetlerinizin yıkandıkça solması en can sıkan olay ise işte size bir başka votka tarifi.

Eşit ölçüde votka ve suyu karıştırıp yıkamadan önce koyu renkli kıyafetlerinizin üzerine sıkın ve ardından makineye atın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
60
32
22
15
5
2