Görüş Bildir
Haberler
Sabancı'lardan Abdi İbrahim'e: Türk Zenginleri Malta Vatandaşlığına Geçiyor

etiket Sabancı'lardan Abdi İbrahim'e: Türk Zenginleri Malta Vatandaşlığına Geçiyor

Emre Ordu
03.01.2019 - 18:50 Son Güncelleme: 04.01.2019 - 13:50

Malta, yatırım üzerinden 2018 yılında vatandaşlık alanların listesini yayımladı. Listede Türkiye'nin yakından tanıdığı isimler göze çarpıyor. Sabancı ailesinin bazı üyeleri ve ilaç devi Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, Malta vatandaşlığı alan zenginler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malta her yılın sonunda Resmi Gazetesi'nde ülkeden vatandaşlık alanların listesini yayımlıyor. 2018'in son günü de bu değişmedi. 

Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre, Malta'da her yıl belli sayıda yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesini sağlayan ve tam ismi Citizenship by Investment (Yatırım ile Vatandaşlık) olan programa girenlerin isimleri açıklandı. Listede Türkiye'den de dikkat çekici isimler yer alıyor.

Sabancılar aile boyu listede

Sabancılar aile boyu listede

 Suzan Sabancı Dinçer 

Çeşitli ülkelerden 3 bin kişinin yer aldığı listede Sabancı ailesinden birçok isim var. Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanvekili ünlü işadamı Erol Sabancı'nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Suzan Sabancı Dinçer listenin en popüler olanları… Listede ayrıca Suzan Sabancı Dinçer'in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer ile Çiğdem Sabancı Bilen'in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğu da (Gözdem ve Gizem Bilen) var. 

Ayrıca Sabancı kardeşlerin üç numarası olan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Sabancı'nın torunları Can Köseoğlu, Kazım Köseoğlu, Zeynep Köseoğlu, Irmak Köseoğlu da Malta vatandaşlığı alanlar arasında

Twitter'ın avukatı da listede

Twitter'ın avukatı da listede
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'deki kazancıyla 2017'de gelir vergisi rekortmenleri arasına 10'uncu sıradan yerleşen, Twitter'ın da avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak ile avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak'ın da listede yer alması dikkat çekti.

Kurukahveciler de Malta'yı tercih etti

Kurukahveciler de Malta'yı tercih etti

Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen markayı yaratan Akyürek Pazarlama'nın sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci de vatandaşlık için Malta'yı seçen Türkler arasında.

Abdi İbrahim de var

Abdi İbrahim de var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Malta'dan vatandaşlık alan işadamları sadece Sabancılar'la sınırlı değil. Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut da Malta vatandaşlığı alan zenginler arasında.

Varlıklı ailelerin Malta vatandaşlığına geçmesi sosyal medyanın da gündeminde

Varlıklı ailelerin Malta vatandaşlığına geçmesi sosyal medyanın da gündeminde
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
77
69
48
32
17
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Güler sabancı birkac ay önce iktidar güzellemesi yapiyordu. Noldu yaa? Ülke süpergüç ya hani neden kaciyorsunuz?

mak

ülke muz cumhuriyeti olunca zengin durur mu? ayrıca kapitalistin ülkesi olur mu? onlar için her yer kendi ülkesi.

Baris Kudal

sen milletin malına fetocu diye çökersen olacağı bu olur tabi..