Rüyalara Dair Duyacağınız Bu Garip Detaylardan Sonra Birkaç Gün Uykuya Dalamayacaksınız!
Herkes rüya görür, peki kaçımız kendi rüyasını yaratabilir?
Rüyalarda sadece olanları yahut olmasını istediklerimizi değil, bazen gelecekte olacakları da görürüz.
Uyku esnasında dinlendiğimizi düşünürüz fakat rüya görürken beyin aktivitelerimiz çok daha fazladır.
Rüya görürken yapabileceklerimizin sınırı yok gibi görünebilir ama rüya esnasında okuyamıyoruz.
Ayrıca zamanın ne olduğunu da bilemiyoruz. Şayet bu içeriği okurken rüyada olup olmadığınızdan emin olamıyorsanız içinizi ferah tutun, okuyabiliyorsunuz. İkna olmadıysanız saate bakın.
Gördüğünüz rüyalara göre karakterinizi tahlil edelim mi?
Gördüğünüz rüyalarda olumsuz bir hava hakimse, sizi korkutacak bir rüya gördüyseniz hiç endişe etmeyin. Bu tip rüyalar hayatları yolunda olan ve mutlu insanlarda daha sık görülüyor.
Endişelenmeyin.
Başarınızın sırrı da rüyalarda olabilir. İlginçtir, dünyayı yönlendiren birçok icat rüyalarda doğdu.
Gelmiş geçmiş en kıymetli bilim insanlarından Tesla buluşlarını rüyada görüyordu, hayatımızın her alanını etkileyen Google da yaratıcısı Larry Page'in rüyasında ortaya çıktı.
Uyumadan evvel başucunuza bir defter koyun en iyisi.
Sadece uyurken mi rüya görürüz? Uykuya dalmadan rüya görebilmek için bir şeyler yapabilir miyiz diye araştırdık, bir şeyler bulduk.
Tasvip ve tavsiye etmemekle birlikte Dimetiltriptamin (DMT) isimli maddenin bu tip bir özelliği var. Kullanıldıktan sonra derin uykuya dalmadan da aynı nitelikte rüyalar görülebilmesi için zihnimizi programlar.
Tam uykuya dalarken bir anda sonsuz bir uçurumdan düşercesine endişe dolu halde uyanmak... Bunu hemen herkes yaşamıştır ve bu durumun binlerce yıl öncesinden, avcı toplayıcı atalarımızı hayatta tutan refleks olduğunu çoğumuz bilmiyoruz.
Bunun yorgunlukla ilgili olduğunu düşünüyor olabilirsini ama adı 'hipnik seğirme' olan bu durum, uykuya dalmadan hemen önce vücudumuzun bulunduğumuz yerin güvenli olup olmadığını bir kez daha kontrol etmemiz için bize verdiği uyarı sinyali.
Bu durumun kökeni binlerce yıl öncesine, ağaçlarda yaşayan atalarımıza dayanıyor.
Vücudun uykuya geçiş esnasında kontrol altında tutulması gerektiği için hipnik seğirme ağaçtan yahut kayalık bir yükseltiden düşmenin önüne geçiyor, fazla rahatlamayı ve hareketlilik ihtimalini kısıtlıyordu. Bunun yanında diğer canlıların erişemeyeceği noktaları ve pozisyonları bulmak gerekiyorsa bu da ancak uykudan önce gerçekleşebilirdi.
Rüyanızda tanımadığınız bir kişiyi mi gördünüz? O halde feci şekilde yanılıyorsunuz.
Rüyalarda gördüğümüz suratlar daha önce gördüğümüz kişilere ait, daha önce görmediğimiz bir suratı rüyamızda görme imkanımız yok. Farklı özellikleri birleştirmek de imkansız, yani rüyalarda tanımadığınız kişiler yok, en iyi ihtimalle hafızanız biraz zayıflamış.
Gözlerin hızlı hareket ettiği REM aşamasında rüyadaki olaylara gerçek dünyada tepki vermekten korkabiliyoruz.
Örneğin bir canavar gördük ve ondan kaçmaya başlıyoruz, vücudumuz bir refleksle harekete geçse... REM esnasında kendimizi sabitlemek ve riskli bir harekete sebebiyet vermemek için geçici olarak kasları felç ediyoruz.
Cinsel içerikli rüyalar gördüğümüzde bunun pek de yaygın olmadığının farkında olmamız gerekiyor.
Yaşayan kişiler herkesin bu tip rüyalar gördüğünü düşünse de kadın ve erkeklerin sadece %4'ü cinsel içerikli rüyalar görüyor. Geriye kalan %96'lık kısımda bu tip bir rüyayla hiç karşılaşmamış olanlar da var.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
O zaman Sibel Can'dan Rüyalarda Buluşuruz gelsin efenim...
Rüya görürken yapabileceklerimizin sınırı yok gibi görünebilir ama rüya esnasında okuyamıyoruz.'' diyor. Okuduğum kitabı kaldığım yerden devam edip 30-4... Devamını Gör
Var mı peki?
365 günün en az 340 gecesi 3 - 4 farklı rüya görüyorum gerçekten yoruldum artık
Ben de senin gibiyim bazen rüya içinde rüya görüyorum.