Görüş Bildir
Haberler
Ruslar 1.3 Milyon Şifre Çaldı

Ruslar 1.3 Milyon Şifre Çaldı

Pchocasi
06.08.2014 - 20:19 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 20:56

Ruslar 1.3 Milyon Şifre Çaldı

Rus hackerler tarafından gerçekleştirilen şifre operasyonunda tarihin en büyük vurgunu yapıldı. 1.5 milyar şifre Rus hackerler tarafından çalındı.

Holy Security isimli ABD’de görev yapan merkezi güvenlik şirketi yaptığı tespitler ile Rus hackerler tarafından dünyada 500 milyonun üzerinde e-posta hesabına bağlı 1.5 milyar kullanıcı ve şifreyi ele geçirdiler. Bu çalıntı tarihte en büyük vurgun olarak nitelendirilirken, birçok kişinin önemli e-postaları, fotoğrafları ve bilgileri bulunuyor.

Holy Security tarafından onaylanan ve bildirilen bu saldırı sadece e-postaların çalınmasından ibaret değil. Ayrıca 420 bini aşkın web adresinden çalınan bilgiler ile birlikte birçok şirket etkilendi. Çalınan hesaplarda “dünyada bulunan tüm sektörlerdeki liderlerin hepsi listede yer alıyor” açıklamaları kullanıldı.

KÜÇÜK SİTELER BİLE MAĞDUR

Hackerler tarafından yapılan saldırılarda sadece büyük şirketler değil, kişisel blog yazarları ve web siteleri de yer alıyor. Çalınan e-posta hesaplarında bakanların bilgileri, devlet büyükleri ve sanatçılarda bulunuyor.

Küçük ölçekli web siteleri kimlik avının kurbanı olduğu gibi, yapacak bişey olmadıklarının da farkına vardılar. Çalınan bu bilgilerin nerede ve ne amaçla kullanılacağı ise henüz bilinmiyor.

KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI ?

Her web sitesinde yer alan parola zorlaştırma ve içerik stratejilerinden sizlere bahsetmeyeceğiz. Zira dünya genelinde “kırılması imkansız” denilebilecek bir parola ne yazık ki henüz keşfedilmiş değil. Fakat saldıracak kişilerin işlerini aşırı zorlaştırmak mümkün.

Hal böyle olunca sosyal medya dahil tüm kişisel verilerinizi zaten firmalar ile çoktan paylaşmış bulunuyorsunuz. Özellikle Facebook’un kişisel verileri görüntüleyip kullandığı ve davalık olduğunu biliyoruz. Bunların yanı sıra parola seçim işlemlerinde mutlaka zor karakterler, sayılar ve rakamlar kullanılması gerekmekte. Ne kadar zor karakter ve uzun bir şifre belirlerseniz, çözülmesi o kadar zaman alacaktır.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/ruslar-1-3-mi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın