Görüş Bildir
Haberler
Roboski'ye Asker Pususu

Roboski'ye Asker Pususu

Serhat Demir
19.02.2014 - 11:43 Son Güncelleme: 19.02.2014 - 11:54

Roboski'ye Asker Pususu

Roboski sınır hattındaki Koxê Spî, askeri helikopterler tarafından yoğun ateşe tutuldu. Ayağından yaralanan Nihat Encu kıl payı kurtulurken, Mesut Encu, Tabur Komutanı ile konuştuğunu, buna rağmen kendilerine pusu kurulduğunu söyledi.

Roboski’de asker pusu kurdu!

Roboski’de devletin köylülere zulmü bitmek bilmiyor. Şirnex’in (Şırnak) Qilaban (Uludere) ilçesine bağlı Roboski köyü yakınındaki Koxê Spî’de (Beyaz Tepe) sınıra tel örgü çekilmesi için yapılan “Güvenlik yolu”nun inşaatında çalışan iş makinesine ateş açıldığı iddiasıyla Federe Kürdistan Bölgesi sınırı TSK’ye ait helikopterlerle yoğun ateşe tutuldu. Sınırın diğer yanında mahsur kalan 70 kişi, Muhtar ve Tabur Komutanı’nın görüşmesinin ardından “Yol açık gelebilirsiniz” denilmesine rağmen askerin açtığı kurşunların arasında kaldı. Açılan ateş sonucu Nihat Encu ayağından yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Encu taburcu edildi. Olayın görgü tanıkları ise ikinci bir katliama ramak kaldığını belirtti.

‘Kaçakçıları vuracağız’

Sınır ticareti yapan ve olayın görgü tanıklarından Mesut Encu, kendilerinin diğer tarafta mahsur kalıp gelemediklerini, köy muhtarının Tabur Komutanı ile konuştuğunu, bunun üzerine kendilerine gelmeleri konusundan çağrı yapıldığını ancak askerlerin kendilerine zırhlı araçlarla ve özel kuvvetlerle pusu kurduğunu söyledi. Diğer görgü tanıklarından Cahit Encu ise, askerlerin korucu başlarına “Artık kaçakçıları vuracağız” gibi konuşmaların yaptığını duyumunu aldıklarını söyledi.

Öldürmek istediler

Sabah saat 05.00 sularında sınır ticaretine giderken askerlerin hiç ses çıkarmadığını dile getiren Halit Encu ise, döndüklerinde kendilerinin olduğu tarafa mesafeli bir şekilde obüslerle ateş edildiğini aktardı. Devletin Roboski halkından rahatsız olduğunu ve köylerini yok etmek istediğini belirten Encu, olay sırasında askerlerin kendilerine hakaret ettiğini, sınırı geçmeleri halinde öldüreceklerini söylediğini aktardı.

Bildik senaryo

Devlet daha önce Roboski’de katlettiği 34 yurttaşın hesabını vermeden katliamı örtbas ettiği gibi, dün akşamki olayı da ‘taciz ateşi’yle geçiştirmeye çalıştı. Yeni katliam girişimini yazılı açıklama ile doğrulayan Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Roboski’de “güvenlik yolu” yapımını sürdüren iş makinesine dönük “taciz ateşi” açıldığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0