Görüş Bildir
Haberler
TV
Reyting Nedir?

Reyting Nedir?

Reyting Nedir?

Günlük Reytingler Nedir?

İzlenme hissenine göre değerlendirilen ve AGB tarafından 1988 seneninden beri gerçekleştirilen ölçme olayıdır. Takriben 2200 haneye yerleştirilen ve bizler tarafından bilinmeyen reyting ölçme aletleri o gece ya da o gün en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyuyor bu işlemi az önce belirttiğim gibi AGB gerçekleştiriyor. Adaleti ile ilgili bir belirleyicilik yok ancak daha fazlasını gerçekleştirmekte şu an için olanaksız.

Reyting Sisteminin Emeli Nedir?

Reyting izleyiciyi etkileyen bir vaziyet değildir.Takip eden kitleye bir kazancı ya da yararı netlikle yoktur.Reyting ölçme işleminin tek emeli televizyon kanalları ve reklam şirketlerinin işlerini kolaylaştırmak.Şöyle düşünün daimi izlediğiniz bir dizi var ve sizin gibi bu dizinin milyonlarca takipçisi var reklam şirketleri araştırmalara başlayarak o dizinin kanalına reklam önerisi sunuyor ve böylelikle daha fazla kitleye bu şekilde hitap ediyor.

Bunun yanı sıra,televizyon kanalları yaptığı yayınların ne kadar başarılı olduğunu ve takipçileri olup olmadığını bu sayede öğreniyor buna bağlı olarak program devam ediyor veyahut kaldırılıyor.

Reyting Sisteminin Güvenilirlik Meselesi:

Son günlerde reyting sisteminin kaldırıldığı haberleri ne kadar doğru bilinmez ancak bu sistem ekipler tarafından emin olarak izleyor. Bir takım kesimler 2000 kişi tüm ülkeyi nasıl temsil edebilir bu kolay bir işlem diyerek konuşsa da televizyonların gerçekleştirdiği anketlerde dahi bu sistemin ne kadar başarılı olduğu ortaya çıkıyor.Araştırmacılar bu konu ile ilgili sistemin gidebileceği son noktanın bu olmadığını belirtmiş başka bir deyişle bu demek oluyor ki bu sistem daha da geliştirilebilir ancak şu an için sanırım bu sistem yeterli görülüyor.

Kaynak: http://www.gunlukreyting.com/29-arali...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın