onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Renklerin Bilmediğimiz Gizli Özellikleri

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Renklerin Bilmediğimiz Gizli Özellikleri

Berkay İsmail Hacıbaloğlu
03.04.2014 - 15:22 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 15:27

Renklerin Bilmediğimiz Gizli Özellikleri

Renklerin Bilmediğimiz Gizli Özellikleri
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kırmızı

Kırmızı

Olumlu Özellikleri

  • Spektrumun ilk rengi kırmızı atak ve güçlü bir karakteri simgeler. Motivasyonun, teşvikin, aktivitenin ve ihtirasın sembolüdür. Yeni bir başlangıç, yaşama sevinci ve sevginin anahtarıdır. Enerjisi çok kuvvetli kırmızının bizlere aşıladığı en önemli duygu, sıcaklık, heyecan ve bir an önce harekete geçme istemidir. Devamlılık, fiziksel güç ve azim onun özellikleridir. Dostluk ve hoş görü pozitif taraflarındandır. Omurgaya dizilmiş yedi ana enerji merkezinden birincisi olan kök çakranın rengidir. Bizi dünya gezegenine bağlar. Maddesel olanla ilişkimizi yönetir. Fiziksel aktiviteler yanında kırmızı cinsel aktiviteleri de yöneten bir renktir.

Olumsuz Özellikleri

  • İleri düzeyde kırmızı kişiye sebepsiz öfke patlamaları yaşatır. Kabalık, umursamazlık, inatçılık halleri görüldüğü gibi kızgınlık ve saldırganlık sık rastlanan özellikleri arasında yer alır.

Fiziksel Etkileri:

  • Tembelliğin hüküm sürdüğü yerlerde, hayat ve enerji veren kırmızı tıbbi açıdan kanda kırmızı kan hücrelerinin oluşması için hemoglobin üretimini arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır, adrenalin miktarını yükseltir ve vücut ısısını artırır. Felç ve anemi hastalıklarının tedavisinde ağırlıklı olarak kırmızı renk kullanılır.

Turuncu

Turuncu

Olumlu Özellikleri:

  • Turuncu kırmızının yumuşatılmış halidir. Duygular turuncu ile öne çıkar. Kırmızı gibi sıcak ve dışa dönük bir karakteri vardır. Pozitif açıdan kırmızıdan daima daha yapıcıdır. Sağlık, canlılık, heyecan belirgin özellikleridir. Yapıcılık, neşe, atılım ve hareket bu renkle sağlanır. Yaratıcılık gerektiren işlere yatkındır. En önemli özelliği neşe ve mutluluk verişidir.

Olumsuz Özellikleri:

  • İleri düzeyde tutuncuda abartılı duygular ve gösterişe düşkünlük söz konusu olur. Duygular önde olduğundan mantık yürütme yeteneği geride kalır. Duyguların esiri olmak turuncunun olumsuz özelliklerindendir.

Fiziksel Etkileri:

  • Dolaşım sistemini, üreme sistemini yöneten renktir. Göbek deliğinin dört parmak altındaki ikinci çakranın rengidir. Turuncu renk olarak Kalsiyum rengidir. Çocuğunu kendi sütü ile büyütmeyi arzu eden annelere tavsiye edilen renktir.

Sarı

Sarı

Olumlu Özellikleri:

  • Spektrumun üçüncü sıcak rengi Güneşe en çok benzeyen renk oluşu ile sarı zekanın da rengidir. Aynı zamanda üçüncü çakranın rengi olan sarı sinir sistemini de yöneten renktir. Parlak, neşeli ve heyecan yüklü bir güce sahiptir. Hırs ve iddiayı simgelerken özgürlüğe en düşkün renktir. Açık görüşlülüğü ve ilhamı simgeler. Parlak bir renk oluşu ifade, bilgiyi ve bilgeliği ön plana çıkarır. Entelektüel bir bakış ve yöneticilik vasıfları öndedir.

Olumsuz Özellikleri:

  • Sarı hassas özelliklere sahiptir. Hem zeka ve dehanın rengi olduğu gibi deliliğin de rengidir. Kişiye zihinsel sorunlar yaşatabilir. Aldatma, iki yüzlülük, kindarlık negatif yönlerinin en belirginleri arasında yer alır. Sinir sistemi bozukluğu, zihin karışıklığı, çok konuşma ve ayrıntıya dalma gibi olumsuz tarafları vardır.

Fiziksel Etkileri:

  • Sinir ve kas sistemini yönetirken mide ve bağırsak bölgesindeki organlardan da sorumludur. Karaciğer ve safra kesesinin çalışması gibi bazı vücut fonksiyonlarında yardımcı olur. Mide sularının salgılanmasını sağlar. Sarı renk hiçbir akıl hastasına tavsiye edilmemelidir.

Yeşil

Yeşil

Olumlu Özellikleri:

  • Yeşil dördüncü çakra göğüs çakranın rengidir. Denge huzur ve güven getirir. Paylaşmanın, uyumun, cömertliğin,iş birlikteliğinin sembolüdür. Sinirlerin yatışmasında etkilidir. İyileştirici özelliği ile şifa rengidir.

Olumsuz Özellikleri:

  • İleri boyutlarda yeşil kişiyi megaloman yapabilir. Umursamazlık ve güven duyamama olumsuz yönlerinde yer alır. Aşırı çekingenlik, şüphe onun olumsuz taraflarındandır. Huzursuzluk, sevgisizlik, kıskançlık, bencillik ve erken hüküm verme yeşilin yine belirgin negatif yönleri arasında yer alır.

Fiziksel Etkileri:

  • Vücuttan toksinlerin atılmasında yeşil önemli katkı sağlar. Sinir sistemi ve hücre onarımında çok yapıcı bir karakteri vardır. Kalp, akciğer ve solunum yolları rahatsızlıklarında mavi ile birlikte şifa veren renktir.

Turkuaz

Turkuaz

Olumlu Özellikleri:

  • Turkuaz beşinci çakra olan boğaz çakranın rengidir. İletişim ve bilincin temsilcisidir. Bu sebepten turkuaz insanı kendisini kolayca ifade eder. Yardımseverlik ve hizmet potansiyeli vardır. Turkuaz ayrıca en üst düzeydeki değişim ve dönüşüm sembolüdür. Yeniden yapılandırmak turkuazın görevidir.

Olumsuz Özellikleri:

  • Turkuaz, insanın hayattan korkmasına yol açacak bir acemilik ya da çekingenlik hissi oluşturabilir. Soyutlanma isteğine yol açabilmesi de bir başka negatif yanıdır.

Fiziksel Etkileri:

  • Soğuk renk ailesinden olan turkuaz yeşille birlikte kalp ve solunum yolu rahatsızlıklarında şifacı olarak kullanılır. Yüksek tansiyon için önerilen renktir. Dinlendirici ve yatıştırıcı özellikleri ile ağrı kesici potansiyel de taşır. Alerji, tahriş, kesik ve yanık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Mavi

Mavi

Olumlu Özellikleri:

  • Mavi üçüncü göz de denilen alın çakranın rengidir. Zihinsel faaliyetleri yöneten mavi derin bir bilincin ifadesidir. Sonsuzluğu ifade ederken sakinliği, güven ve sadakat duygusunu sembolize eder. Yeteneğin, güzelliğin, barışın rengi mavi baş ağrılarında tedavi edicidir. Onur ve gurur yükler.

Olumsuz Özellikleri:

  • Mavi durgun, ağır ve soğuk bir kişilik de oluşturabilir. Ağırkanlılığı onu geride bırakır. Dünyevi olanla bağı zayıf olan mavi, derinliği yüzünden anlaşılamayan bir karakter sergiler. Herkese kucak açan evrensel bir bakışa sahip olduğu için seçici olamaz. Bu yüzden olumsuzluk yüzünden fırtınalar yaşar ve yaşatır.

Fiziksel Etkileri:

  • Alın çakranın rengi mavi zihinsel faaliyetleri yönetir. Kavramlarla düşünmeyi sağlar. Beyindeki salgı bezlerinin faaliyetlerinden sorumludur. Kırmızının frenine basan mavi ağrılı hastalıklar, adet dönemleri, yüksek tansiyon için şifacıdır.

Mor

Mor

Olumlu Özellikleri:

  • Son çakra olan tepe çakra güneş tayfının da son rengi mor ile bütünlük kurmuştur. Titreşimi en yüksek olan mor bizi üst katlara taşır, kutsal bir özellik yükler. Mavi ve kırmızının karışımı ile ortaya çıkan bu renk asilliği ve kendine güvenmeyi de ifade eder. Ruhsal enerji ve sezgisel bir karaktere sahiptir. Sanatçı kişilik, düşünce ve tolerans morla birleşiktir. Sakinleştirici ve dinlendirici yönü vardır. Meditasyonda mavi ile birlikte önerilmektedir.

Olumsuz Özellikleri:

  • Mor rengin ileri boyutlardaki olumsuz özelliği hayalperest oluşu unutkanlığıdır. Tepe çakra ile üst titreşime bağlanmayı sağlayan mor dünyevi olanla ilişki kurmakta sorun yaşatır. Mor kişilikler küstahça gurur sergileyebilirler.

Fiziksel Etkileri:

  • Beynin arka kısmındaki salgı bezlerini yöneten renktir. Hormonal aktiviteleri düzenler. Menenjit, sara gibi hastalıklarda tedavi için kullanılır.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
22
16
11
7
5
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam