Görüş Bildir
Haberler
Putin: ''Terör Tehdidi Hakkında Konuşup Onu Finanse Etmek İkiyüzlülüktür''

Putin: ''Terör Tehdidi Hakkında Konuşup Onu Finanse Etmek İkiyüzlülüktür''

Onedio Medya
28.09.2015 - 19:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Genel Kurulu’nda konuşan Rusya lideri Putin, ABD Lideri Obama’nın eleştirilerine yanıt verdi ve “Uluslararası terör tehdidi hakkında konuşup, aynı anda onu finanse etmek ikiyüzlülüktür.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl aradan sonra ilk kez BM Genel Kurul toplantısında dünya liderlerine seslendi. Putin konuşmasında Suriye’de Esad hükümeti ve Kürt milisler dışında IŞİD’e karşı gerçek anlamda mücadele eden olmadığını söyledi. “Uluslararası terör tehdidi hakkında konuşup, aynı anda onu finanse etmek ikiyüzlülüktür.” diyen Putin, Ukrayna ve Suriye konusunda Obama’nın sarf ettiği sözlere  “Kimseye gelişme modeli dayatılamaz” sözüyle karşılık verdi.

“Suriye ordusu ile işbirliği yapmayı reddetmek hatadır.”

Rusya’nın her zaman net bir şekilde terörizmin karşısında durduğunu söyleyen Putin Suriye'de Esad rejimine karşı olan ülkeleri eleştirdi;

“Şu anda Irak ve Suriye gibi terörle mücadele eden ülkelere yardım ediyoruz. Suriye ordusu ile işbirliği yapmayı reddetmek hatadır. Suriye’de Esad hükümeti ve Kürt milisler dışında kimse IŞİD’le gerçek anlamda mücadele etmiyor... Uluslararası terör tehdidi hakkında konuşup, aynı anda onu finanse etmek ikiyüzlülüktür... Suriye krizinin sorumlusu Suriye muhaliflerini destekleyenler. Onlar Suriyeli muhalifleri donatıp eğitiyorlar. Sonra da onlar IŞİD’in saflarına geçiyor.”

'Kimseye gelişme modeli dayatılamaz'

Hiçbir ülkenin diğer ülkelere gelişme modeli dayatamayacağını savunan Putin, “Her ülke farklıdır. Buna saygı duymak zorundayız. Demokratik devrimler devam ediyor. Hiç kimse hatalarından ders almıyor.” eleştirisi getirdi.

“IŞİD istenmeyen rejimlere karşı silah olarak kullanıldı”

Suriye krizinin çözümü için hırslar tarafından değil, ortak amaçlar etrafında birleşmenin gerektiğine değinen Putin, “IŞİD bir anda çıkmadı. Onu istenemeyen rejimlere karşı bir silah olarak kullandılar. IŞİD sadece bir tehdit oluşturmuyor. İslamiyet’in özünü de kirletiyor. Geçmişte Hitler karşısında oluşturulan koalisyon benzeri terör karşıtı koalisyon kurmalıyız.” çağrısında bulundu.

“BM’de veto hakkı her zaman vardı”

Dünyanın sürekli değiştiğine dikkat çeken Putin, BM’nin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi. Rusya’nın bu konuda ortakları ile işbirliğine hazır olduğunu belirten Putin, “BM’nin meşruiyetini azaltmaya yönelik her adım çok tehlikelidir ve kaosa yol açar.” dedi.

Putin konuşmasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto hakkının her zaman olduğunu ve her zaman her konuda görüş birliğinin olmayacağını söyledi.

Putin konuşmaya başlarken Ukrayna heyetinin salonu terk etti.

Reuters ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0