Putin: 'IŞİD ile Ekonomik İlişki Kuranlar Ateşle Oynuyor'
Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rus ve Suriye Ordusu'nun uçağın düşürüldüğü yerdeki saldırılarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.
"IŞİD'in bölgesinden Türkiye'ye petrol akışı var"
Rusya lideri uçak düşürüldüğünde yeri ve zamanını ABD öncülüğündeki koalisyona aktardıklarını vurguladı ve Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Türkiye'ye "endüstriyel miktarlarda" petrolün gece gündüz yasa dışı yollarla pompalandığını savundu.
Türkiye yönetiminin Suriye'deki teröristlerden yasa dışı yollarla Türkiye'ye petrol ihraç edildiğini bilmediğine inanmak için güçlük çektiğini söyleyen Putin, "Eğer bilmiyorlarsa, şimdi bilsinler" dedi.
Putin: Rus uçağı olduğunu bilmemeleri mümkün değil
Vladimir Putin "Türk hükümetinin Suriye'den petrol akışı konusunda hiçbir şey bilmemesi teorik açıdan mümkün olmakla birlikte, bunu düşünmek de zor" dedi.
Putin bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık" sözlerini hatırlatması üzerine bunun mümkün olmadığını savundu.
Putin "Bilinmemesi mümkün değil, sinyalleri gidiyor. Bizim uçakların nerelerde faaliyet gösterdiğini ABD öncülüğündeki koalisyonla paşlaşıyoruz. Türkiye de bu koalisyonun üyesi noktasından hareket ettik. Dolayısıyla bilmemeleri mümkün değil" şeklinde konuştu.