Prof. Dr. Şükrü Ersoy Olası Marmara Depremi Öncesi İstanbul’daki Güvenli ve Güvensiz Yerleri Açıkladı
Prof. Dr. Şükrü Ersoy Olası Marmara Depremi Öncesi İstanbul’daki Güvenli ve Güvensiz Yerleri Açıkladı
Geçtiğimiz hafta Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem sonrası gözler yeniden Marmara'da beklenen depreme çevrildi.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında İstanbul’daki güvenli olan ve olmayan bölgeleri açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde geçtiğimiz hafta 5.1, ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Deprem, İstanbul dahil olmak üzere çevre illerde hissedilmişti.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise son dönemde Türkiye'de meydana gelen depremler hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı. Ersoy şu ifadeleri kullandı:
"Depremin önceden tarihini ve büyüklüğünü söyleyemiyoruz. Bugün de olabilir ama çok uzun bir periyot olmayacaktır. Yüksek rakama karşı direnmek kumardır. Nüfus ve yapı stoğu açısından kritik. Marmara depremi çok önemli, beklediğimiz bir deprem.”
“Türkiye’nin yüzde yüzü deprem bölgesi. İstanbul’a 20 km’ye yakın mesafede. Kıyı bölgeleri depremden daha fazla etkilenecek. En yakın yerler koyu bölgeler. Küçükçekmece ve Büyükçekmece kıyı kısımları görülüyor. Arnavutköy’e doğru etki azalacak.”
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
“Maltepe’nin yarısından yukarı gittiğinizde kayalık sert zemin. Bu jeolojik harita değil. Bu faya uzaklığı baz almış.”
“Anadolu yakası genel olarak sağlam ancak ayrışmış kötü zeminler de var. Kadıköy, Pendik, Tuzla’da kötü zeminler var.”
“Bir ev alırken uzmanlara danışmak gerekiyor. Bakırköy tarafında koyu olmasına rağmen 25 milyon senelik kayalar var. Sancaktepe civarında 300 milyon senelik.”
“Avrupa yakasında Haliç’in kuzeyi, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Başakşehir, Eyüp’ün kuzey tarafları, Başakşehir’in önemli kısmı ve Arnavutköy sağlam zeminler. Ama güneyi için aynı şeyi söyleyemiyoruz.”
“Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir’in güneyi, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu zemin olarak daha duyarlı. Buralara bina yaparken daha fazla uğraş vermek, daha fazla mühendislik projesi uygulamak gerekir ki depreme karşı güvenli yapı stoğu oluşturalım.”
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2007 yılında başladı medya sektörü maceram, 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümünden mezun olunca daha da perçinlendi.
Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında stajyer, editör, haber müdürü ve danışmanlık gibi görevler aldıktan sonra 2022 yılından bu yana Onedio’dayım.
‘Eşik bekçiliğidir’ diye ustalarımızdan öğrendiğimiz gazeteciliğin ‘etik’ değerlerine inanarak ve sadık kalarak Türkiye ve dünya gündemini en sıcak haliyle size iletmeye çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Senelerdir Küçükçekmece için söyleniyor ancak yapılan hiçbir faaliyet yok ne yazık ki. Üstüne üstlük aksine inatla 10-11 katlı yapılar yapılıyor kentsel dönü... Devamını Gör
Boş beleş proflar sallayın anasını satayım
Dediği gibi o görünen harita faya yakınlığa göre renkli. 1999 depreminde merkez üssüne çok daha yakın pendik tuzla kartal ilçelerinde yıkım olmazken tüm yıkı... Devamını Gör