Görüş Bildir
Haberler
Premier Lig'de 12. Haftanın Ardından

Premier Lig'de 12. Haftanın Ardından

Eser İlker
06.12.2014 - 23:05 Son Güncelleme: 06.12.2014 - 23:31

Premier Lig'de 12. Haftanın Ardından

Liverpool bu hafta bir önceki Cyrstal Palace deplasmanından bu yana ne kadar geriye gittiğini gösterdi.

Bir önceki karşılaşma sırasında şampiyonluğu kovalıyorlardı ve 3-3'lük beraberlik umutlara büyük darbe vurmuştu.

Bu kezse 3-1'lik net bir yenilgi alıp ligde 12. sıraya yerleştiler ve beş maçtır kazanamayan takımın bu kötü formunu nasıl tersine çevirebileceklerini düşünmeye başladılar. Büyük hayalkırıklığı yaşayan Liverpool Menajeri Brendan Rodgers yenilginin sorumluluğunu üstlendi ve oyuncularının kendilerine güvenlerinin az olduğunu vurguladı. Lider Chelsea'nin 18 puan arkasında kalan Liverpool'un durumu toparlaması için Rodgers'ın acilen çözüm bulması gerekiyor.

Arsenal karşısındaki 2-1'lik galibiyet Kırmızı Şeytanlar'ın patronu Louis van Gaal'in çok ihtiyaç duyduğu ilk deplasman zaferi oldu.

Yenilgi aynı zamanda Arsenal adına da Premier Lig'e şimdiye kadarki en kötü başlangıç anlamına geliyordu. Arsenal Menajeri Arsene Wenger Wayne Rooney'nin golüyle kaybettikleri maçta takımının 'defansif açıdan toy bir oyun' ortaya koyduğunu söyledi.

Wenger'in gelecek haftaki West Bromwich deplasmanında daha iyi bir oyun talep edeceği açık. Çünkü Arsenal ligde sekizinci ve bu yıl sezon sadece dört maç kazanabildiler.

Şampiyonluktaki en önemli rakiplerinden ikisinin kötü bir performans ortaya koyduğu bu sezon Chelsea etkileyici futboluna devam ediyor.

Jose Mourinho'nun ekibi 12 maçtır yenilmiyor ve kendi evlerinde West Bromwich'e karşı aldıkları 2-0 galibiyetle en yakın rakibi Southampton'ın altı puan önündeler. Chelsea'nin etkileyici performansında Brezilya doğumlu İspanyol golcü Diego Costa'nın büyük katkısı oldu. Costa West Bromwich maçını da boş geçmedi. Mourinho'nun Stamford Bridge'teki atmosfere yaptığı eleştiriler de dikkate alınmış gibi göründü. Chelsea taraftarları takımlarına daha ateşli bir destek verdiler.

Geçen yılın şampiyonu Manchester City Swansea'nin Fildişi Sahilli golcüsü Wilfried Bony'nin maçın başında bulduğu gole karşılık vererek Chelsea'nin puan farkını daha da açmasına izin vermedi.

City'nin galibiyet golü de bir başka Fildişi Sahilli Yaya Toure'nin ayağından geldi ve takım Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih sınavı öncesi moral kazandı.

Wenger ve Brendan Rodgers üzerindeki baskı iyice artarken, Tottenham'ın Arjantinli Menajeri Mauricio Pochettino Hull galibiyetiyle kendisi üzerindeki baskıyı biraz azalttı.

Pochettino 10 kişi kalan Hull City karşısında geriden gelerek aldıkları 2-1'lik maçı 'büyük bir galibiyet' diye tanımladı. Tottenham son 10 lig maçındaki üçüncü galibiyetini gelecek Pazar günü Everton karşısında bulmaya çalışacak.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın