Görüş Bildir
Haberler
Potaya Yabancı Oyuncu Damgası

Potaya Yabancı Oyuncu Damgası

FreiGeist
01.01.2016 - 12:55

Spor Toto Basketbol Ligi'nin ilk 13 haftasında sayı, asist, ribaunt, blok, top çalma ve süre ortalamalarında ilk 10'da Türk basketbolcular yer almadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Basketbol Ligi'nde geride kalan 13 haftada istatistiklerin ilk 10'unda hiçbir Türk oyuncunun yer almaması dikkati çekti.

Son yıllarda yabancı kontenjanının artmasından dolayı süre alamayan Türk basketbolcuların performansı istatistiklere de olumsuz yansıdı.

Bu sezon takımların 5 yabancıyı aynı anda sahada oynatma hakkı bulununca Türk basketbolcular süre bulmakta sıkıntı çekti. İlk 13 haftada yerli oyuncular, sayı, asist, ribaunt, blok, top çalma ve süre ortalamalarında ilk 10 arasına giremedi. Tüm istatistiklerde ilk 10'da yabancı oyunlar yer alıyor.

En başarılısı Sinan Güler

En başarılısı Sinan Güler

Toplam 16 takımın yer aldığı Spor Toto Basketbol Ligi'nde istatistiklerde en başarılı Türk basketbolcu, Galatasaray Odeabank'ın milli oyuncusu Sinan Güler oldu.

Tecrübeli basketbolcu, A Milli Takım'ın da başantrenörlüğünü yapan Ergin Ataman'ın çalıştırdığı sarı-kırmızılı ekipte, kilit oyunculardan biri olarak ön plana çıktı. Sinan, takımının en fazla asist yapan oyuncusu olmasına rağmen bu kategoride ilk 10'a giremedi ancak 11. sırada yer alabildi.

İstatistiklerde ilk 20'de ise Sinan dışında Darüşşafaka Doğuş'un milli oyuncusu Furkan Aldemir blok kategorisinde 15. sırada yer bulabildi. Sayı, ribaunt, top çalma ve süre istatistiklerinde ise ilk 20'ye Türk basketbolcu giremedi.

"Yabancı oyuncu kuralı, Türk oyuncuların süre almalarında sıkıntı oluşturuyor"

"Yabancı oyuncu kuralı, Türk oyuncuların süre almalarında sıkıntı oluşturuyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Odeabank ve A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli oyuncuların takımlarında süre alamamalarını, Türk basketbolunun geleceği için ciddi bir sıkıntı olarak gördüğünü söyledi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde uygulanan 5+1 yabancı kuralının Türk basketbolunun önünde mutlaka çözülmesi gereken bir sıkıntı olduğunu dile getiren tecrübeli başantrenör, 'Birçok takım şu anda 6 Amerikalı oyuncuyla, 'dar rotasyon' diye nitelendirilen şekilde oynuyorlar. Yabancı oyuncu kuralı, Türk oyuncuların süre almalarında sıkıntı oluşturuyor' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
4
0
0
0