Görüş Bildir
Haberler
Polis Okulları Kapatılacak

Polis Okulları Kapatılacak

adem kara
06.03.2014 - 10:26

Polis Okulları Kapatılacak

Kamudaki Cemaat kadrolaşmasının temizlenmesi için hazırlanan plana göre polis okulları kapatılacak, kurumlardaki bilgi işlem şubeleri boşaltılacak. KPSS sonuçları da mercek altına alınacak.

Hükümet, Cemaat'le mücadele için hazırladığı 4 maddelik planı da devreye sokmaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki dönemde polis okullarının kapatılması, tüm bilgi işlem merkezlerindeki personelin değiştirilmesi de dâhil 4 önemli adım atılacak.

Sabah gazetesi'nden Mehmet Ali Berber'in haberine göre, hükümetin öncelikli olarak atmaya hazırlandığı adımlar şöyle:

POLİS OKULLARI KAPATILACAK 

Hükümet, polis okullarındaki eğitim-öğretim kadrosunun önemli bölümü bu yapıya yakın olduğu için sistemde köklü bir değişiklik yapılması üzerinde duruyor. Mevcut yapıda polis kolejleri ve polis meslek yüksek okulları bulunuyor. Yapılan çalışma kapsamında, polis yetiştiren okulların kapatılarak yeni bir yapılanmaya gidilmesi planlanıyor.

BİLGİ İŞLEM BOŞALTILACAK 

Bakanlıklar, kamu kurumlarının bilgi işlem ile personel müdürlükleri baştan sona yenilenecek. Buralarda çalışan kişiler genel müdürden memura kadar değiştirilecek.

SINAVLAR DİDİK DİDİK 

Kamuya giriş sınavları (KPSS) geriye dönük tek tek incelenecek. Kopya çekilen sınavlar iptal edilecek. İptal kararı ile birlikte bu sınavlar ile göreve başlayanların memuriyetleri de sona erecek.

DEVLETTEN UZAKLAŞTIRILACAKLAR 

Önümüzdeki günlerde devlet içindeki yapılar ile ilgili arka arkaya davalar gelecek. Emniyet'ten Milli Eğitime Bakanlığı'na kadar paralel yapı ile birlikte hareket edip suç işleyenler bu davalar sonrasında ortaya çıkacak. Davalar sonucunda çok sayıda kişinin devlet ile ilişkisi kesilecek.

Gerçek Gündem

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/siyaset/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0