Görüş Bildir
Haberler
Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa Rekor Ceza

Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa Rekor Ceza

Polis Memurunu Şehit Eden Sanığa Rekor Ceza

Savcı Durmuş Yiğit, sanık Sultan Işıklı'nın 'Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmek' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' etmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca Savcı Yiğit, '2 polisi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'Patlayıcı madde taşımak', 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' suçlarının da bulunduğu 11 ayrı eyleme ilişkinde 118 yıldan 256 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sultan Işıklı hazır bulundu. Duruşma savcısı Durmuş Yiğit esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirterek, 6 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Sanık Işıklı'nın 30 Mayıs 2012'de Fatih'teki bir Mc Donalds'a basınç etkili bomba koyduğu, ancak düzeneğin bozulması nedeniyle bombanın patlamaması nedeniyle eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı belirtilerek, bu nedenle sanık Işıklı'nın 'patlayıcı madde taşımak' suçundan cezalandırılması istendi.

POLİSİ ŞEHİT ETTİ KAÇTILAR

Mütalaada, Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen'in birlikte hareket ederek, 16 Haziran 2012'de Gaziosmanpaşa'da bulunan bir lokantada yemek yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul'a iki ayrı silahla ateş ederek şehit ettikleri ve olay yerinden kaçtıkları anlatıldı. Mütalaada, kaçan Işıklı ile Gönen'in güvenlik güçlerince aranmaya başlandığı, yapılan araştırma sonucunda 20 Temmuz 2012'de Gaziosmanpaşa'da 2 kişinin taksiye binmesinden şüphelenilmesi üzerine aracın güvenlik güçlerince durdurulmak istendiğini ancak Işıklı'nın taksi şoförünü tehdit ettiği anlatıldı. Mütalaada, Gazi Mahallesi girişinde ticari taksinin güvenlik güçlerince durdurulduğu, bu sırada Gönen'in polise ateş ederek öldürmeye teşebbüs ettiği, çıkan çatışmada Gönen'in yaralandığı anlatıldı. Hasan Selim Gönen'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği anlatılan mütalaada, çatışmada yaralandıktan sonra kaçan Işıklı'nın daha sonra yakalandığı belirtildi.

256 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mütalaada, Sanık Sultan Işıklı'nın 'Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmek' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' etmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca Savcı Yiğit, '2 polisi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'Patlayıcı madde taşımak', 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' suçlarının da bulunduğu 11 ayrı eyleme ilişkinde 118 yıldan 256 yıla kadar Sultan Işıklı'nın hapis cezasına çarptırılması talep etti. Mahkeme esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için sanık Sultan Işıklı'ya süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Serpil KIRKESER - İSTANBUL DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0