Görüş Bildir
Haberler
Picasso Hakkında Rastgele 5 Bilgi

Picasso Hakkında Rastgele 5 Bilgi

Derin
13.07.2016 - 12:18

'Picasso rivayete göre daha konuşmadan çizmeye başladı. Çocukken içgüdüsel olarak resim malzemelerinin cazibesine kapıldı. Küçükken, oyuncak oynamak yerine saatler boyunca mutlulukla sadece kendisine anlamlı gelen helezonik şekiller çizerdi. Çocuk yaşta kendini ifade etmenin bir yolunu buluşu, ender görülen bir yeteneğin de habercisiydi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pablo Ruiz Picasso 25 Ekim 1881'de dünyaya geldiği Malaga, olgun dönem eserlerindeki temaların ve imgelerin büyük bölümünün köklendiği yerdi.

Malaga belediye müzesinde ilk kez bir Heracles tablosu gördü. Plaza de Toros'ta boğa güreşlerini seyretti ve evde babasına modellik eden cilveleşen kumruları izledi. Genç Pablo bu gördüklerinin hepsini kağıda döktü; sekiz yaşında bir boğa güreşini resmetmek için eline ilk kez fırça ve yağlıboğa aldı. Okula gelince ise,daha ilk günden nefret etti ve gitmeye karşı çıktı.

Ailesinin mali sıklıkları nedeniyle babasının bir ortaokulda resim öğretmeni olarak aldığı iş teklifini kabul etmesiyle La Coruna'ya zorunlu olarak taşındı. Orada güzel sanatlar eğitimi veren bir okul da vardı. Bu okulda karakalem çalışmalarına başladı ve olağanüstü bir hızla (henüz daha 13 yaşındayken) alçı ve doğa çizimi derslerini tamamladı.

La Coruna'daki son yılında babasından resim aldı ve canlı modellerin yağlıboya tablolarını yapmaya başladı. (bkz. Yaşlı Adamın Portresi ve Kasketli Dilenci.)

Kaynak: Picasso, YKY Yayınları.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın