Görüş Bildir
Haberler
Patlayıcı Güç; CrossFit

Patlayıcı Güç; CrossFit

Deniz
02.06.2016 - 15:38

Güç ve kondisyon odaklı, devamlılık sağlayan, birkaç eklemi aynı anda çalıştırdığımız hareketlerden oluşan bir antrenman çeşidi olan crossfit'in amacı, insanın sahip olduğu; hız, güç, denge, koordinasyon, kuvvette devamlılık, dayanıklılık, esneklik, çeviklik ve isabetlilik gibi 10 temel özelliğin hepsini esas alarak, bizi her alanda geliştirmek, hayat standartlarımızı ve atletik performansımızı arttırmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. FİTNESS DEVRİMİ

10. FİTNESS DEVRİMİ

Küçük bir salonda başlayıp dünya çapında bir fenomen haline gelen CrossFit, egzersizlere ve fitness’e olan bakışınızı değiştiriyor.

Koparma ve silkme genelde fitness dünyasının gündeminde değildir. Bu egzersizleri ve high pull ve muscle-up gibi diğer fonksiyonel hareketleri de CrossFit’in mucidi olan Greg Glassman icat etmemiş olsa da onları geçen birkaç yıl içinde kendisi kadar ön plana çıkaran olmadı. Fitness’in uzun tarihini dikkate alırsak CrossFit’in bu süre içerisinde işgal ettiği sürenin çok kısa olduğu görülür. Ancak yine de 20 yıldan az değildir ve endüstride önemli bir iz bırakmıştır.

9. Tüm vücudu çalıştırır

9. Tüm vücudu çalıştırır

Fonksiyonel hareketleri sayesinde, vücut geliştirmeden farklı olarak tek bölgeyi değil, tüm vücudu çalıştırır.

8. Klasikleşmiş vücut geliştirme sporlarından sıkılanlar için mükemmeldir

8. Klasikleşmiş vücut geliştirme sporlarından sıkılanlar için mükemmeldir

Genel olarak koşmak, zıplamak, ağırlık kaldırmak, çekmek daha da minor olarak barfix, şınav, mekik, squad kısacası basit gibi görünen ama vücudunun limitlerini zorlayan her şeyi içeren çalışma sistematiğidir, doğru yapıldığı sürece en seveceğiniz sporlardan biri olabilir.

7. Her gün farklı antrenman

7. Her gün farklı antrenman

Hergün farklı bir antrenman programı (WOD- Work Out of the Day) ile çalışılması bu sporun bir diğer özelliğidir. CrossFit, nabzın yüksek derecede kalarak antrenmanların olabildiğince hızlı ve atik bir şekilde tamamlanmasını hedefler. Metabolizmanın hızlanması ve aktive edilen hormonların sonucu ile düşük yağ oranı ile birlikte daha atletik bir vücut yapısına sahip olunur.

6. Zamana karşı yarışırsınız

6. Zamana karşı yarışırsınız

Genelde 1 saatlik antrenman ve zamana karşı yapılan egzersiz hareketlerinden oluşur. CrossFit çalışacaksanız haftada 3 ila 5 gün arasında bunu uygulamalı, çalışmaları yoğun ve kısa bir şekilde, 5 ila 15 dakika içinde bitirecek şekilde yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Zordur, sakatlanma oranı yüksektir

5. Zordur, sakatlanma oranı yüksektir

'CrossFit herkese göre değildir ancak yapmak hoşunuza gidiyorsa, birkaç temel unsuru içselleştirerek sakatlıktan kaçınabilirsiniz.'

Kaynak: Muscle&Fitness

4. Tecrübeli antrenör ile çalışın

4. Tecrübeli antrenör ile çalışın

CrossFit birinci seviye sertifika semineri gayet bilgilendirici olmasına rağmen, yalnızca 15 saatlik bir kurstan oluşur ve bu sertifikayı alarak eğitmenlik yapmaya başlarsınız. Tecrübeli ve ne yaptığını bilen, kalifiye eğitmenler ile çalışarak temel olimpik kaldırma tekniklerini doğru şekilde öğrenin. Destekli egzersizler yapın ve serbest ağırlıklar ile yardım alarak çalışın. WOD esnasında doğru çizgide kalmanızı sağlayacak eğitmenler ve antrenman partnerleri edinmeye kesinlikle özen gösterin.

3. Doğru zamanda, yeterli formda başlanmalıdır

3. Doğru zamanda, yeterli formda başlanmalıdır

Bu sporu yapmak istiyorsanız, öncesinde vücudunuzu hazırlamanız gerekir. Yeterince formda değilseniz sakatlıklar kaçınılmaz olacaktır.

2. Son olarak;

2. Son olarak;

Crossfit her zaman rutinden nefret etmiş, vücudun ana kas gruplarına yönelmiştir. Herkesin düşündüğünün aksine fitness seviyesinin yükseltilmesi için, makinelere ve koşu bantlarına ihtiyaç duyulmadığını savunur, kasları her zaman değişik antrenmanlarla zorlar ve her zaman şoklanmasını sağlar, hep söylediğimiz gibi, kaslarınızı şoklayın.[checklist]

1. Küçük bir antrenman örneği :) ;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın