Görüş Bildir
Haberler
Parisliler Yasağa Rağmen Gazze İçin Sokağa Döküldü

Parisliler Yasağa Rağmen Gazze İçin Sokağa Döküldü

Batuhan
27.07.2014 - 12:35

Parisliler Yasağa Rağmen Gazze İçin Sokağa Döküldü

Paris Valiliği’nin yasaklamasına rağmen, dün akşam binlerce gösterici, İsrail’in Gazze operasyonunu protesto etmek için sokağa döküldü. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine çıkan olaylarda polis gözyaşartıcı gaz kullandı, 100 kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris’te Filistin yanlısı gösteri düzenleyenlerin, valiliğin yasak kararına uymadıkları için yargılanabilecekleri uyarısında bulundu. Polis, uyarılara rağmen düzenlenen eylemin yasa dışı olduğunu belirterek, protestoculardan dağılmalarını istedi. Protestocu grup uyarılar üzerine polise taş ve şişe attı. Polis bunun üzerine göz yaşartıcı gaz kullandı. Ara sokaklarda süren olaylar sırasında göstericilerden bir grup gösterinin düzenlendiği meydandaki bazı mağazaların vitrinlerini kırdı. Çok sayıda göstericinin yanı sıra 12 polis olaylarda yaralandı.

Polisin bastırmada zorlandığı olaylarda yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 65 kişi sorguya alınırken 41′inin gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde de İsrail’e tepki gösteren bir grup el ele tutuşarak insan zinciri oluştururken, İsrail aleyhine sloganlar attı.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/parisliler-yasaga-rag...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0