Görüş Bildir
Haberler
Para Politikası Tek Başına Bir Şey Yapamaz

Para Politikası Tek Başına Bir Şey Yapamaz

Nihat Güven
17.11.2014 - 17:36 Son Güncelleme: 17.11.2014 - 22:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Para politikası tek başına bir şey yapamaz

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebileceklerini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Draghi, 'Avrupa Merkez Bankası, ihtiyaç olması halinde ek gevşeme tedbirleri almaya hazır. ECB bugünkadar çok şey yaptı, daha fazlasını da yapabilir. Ancak para politikasının her problemi çözmesi beklenemez. Yapısal reformlar olmadan para ve maliye politikasının etkinliği sınırlı kalacaktır' dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin ihtiyaç olması halinde daha fazla geleneksel olmayan enstrüman kullanımı konusunda görüşbirliği içinde olmaya devam ettiklerini tekrarladı.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuşan Draghi, ECB'nin aldığı son tedbirlerin fayda sağladığına dair belli belirsiz ön işaretler almaya başladıklarını, ancak tedbirlerin etkilerini görmek için daha fazla zaman gerektiğini de vurguladı.

Euro Bölgesi ekonomisinde büyüme ivmesinin yazdan bu yana zayıfladığını, ekonomik görünüm için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini ifade eden Draghi, buna rağmen ılımlı toparlanma için beklentilerin devam ettiğini, 2015 ve 2016'da ılımlı büyüme beklediklerini belirtti.

Draghi konuşmasında Euro Bölgesi'nde enflasyonun düşük seyretmeye devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda enflasyonun düşük kalmasını beklediklerini, Euro bölgesi için yapısal refomlarda ilerlemenin yetersiz olduğunu ve en büyük risk faktörünün de bu yapısal reformların yetersizliği olduğunu da vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, gerekmesi halinde parasal genişlemeye daha da hız verebileceklerini söyledi.

 Forex Haberleri | Paritehaber.Com

Kaynak: http://www.paritehaber.com/para-polit...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın