Görüş Bildir
Haberler
ÖYM'ler Kaldırılıyor, Dinlemeler Zorlaştırılıyor

ÖYM'ler Kaldırılıyor, Dinlemeler Zorlaştırılıyor

adem kara
06.02.2014 - 13:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖYM'ler Kaldırılıyor, Dinlemeler Zorlaştırılıyor

5. Demokratik Paketi kabul edilirse suçlanan kişilerin tüm mal varlığına değil sadece suça konu oluşturan mala el konulacak

AKP, 5. Demokratikleşme Paketi teklifini TBMM’ye sundu. 22 maddelik teklifte, Başbakan Erdoğan’ın daha önce açıkladığı özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılması da yer alıyor. Bu mahkemelerde sürmekte olan davalar bulundukları bölgedeki ağır ceza mahkemelerine devrediliyor.

Yeni düzenleme ile mal varlıklarına tedbir konulmasına sınırlama getiriliyor. Teklif kabul edilirse suçlanan kişilerin tüm mal varlığına el konulamayacak. Ancak suça konu oluşturan mala el konulacak. Teklifte mal varlığına tedbir veya el koyma şöyle düzenliyor:

“BDDK, SPK, MASAK, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’ndan rapor alınacak. Madde hükmüne göre, ağır ceza mahkemesi oy birliği ile karar verecek. İtiraz üzerine bu tedbire karar verilebilmesi için de oy birliği aranacak.”

Teklifte dinlemeyle ilgili maddeler de düzenleniyor. Teknik araçlarla yapılacak izlemeler için ağır ceza mahkemesi oy birliği ile karar verecek. İtiraz üzerine bu tedbire karar verilebilmesi için de oy birliği aranacak. Teknik araçlarla izleme izni en fazla üç hafta için verilecek. Süre gerektiğinde bir hafta daha uzatılabilecek. Ancak örgüt suçlarında her defasında bir haftadan fazla olmamak ve 4 haftayı geçmemek üzere mahkeme karar verecek.

Paket, hükümetin hazırladığı ve Anayasa Komisyonunda bekleyen 4. Demokratikleşme paketine ek olarak hazırlandı. Her iki paketin birleştirilerek görüşülmesi bekleniyor.

T24

Hülya Karabağlı / ANKARA

Teklifin tam metni için tıklayınız

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/oymler-kaldir...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0