Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Osmanlı Tarihinden Etkilenen Bir Derbi

Osmanlı Tarihinden Etkilenen Bir Derbi

Onedio Spor
15.05.2020 - 15:17

Belki de Galatasaray- Fenerbahçe derbisi hariç her derbi, rekabetini sosyo-kültürel sebeplerden alır. Rangers – Celtic rekabetinin nedeni mezhepsel farklılıklarken oluşurken, River Plate – Boca Juniours derbisi ise zenginle fakirin mücadelesidir.

Kralın takımı Real Madrid’in ezeli rakibi, Atletico Madrid ‘in gücünün kaynağı ise işçi sınıfıdır. El Clasico rekabetinde durum daha farklıdır, ana etken etnik kimlik farklılığıdır ama Deportivo La Coruna – Celta Vigo derbisinde rekabetin sebebi Osmanlı İmparatorluğu’nun Akdeniz’e hakim olduğu tarihe dayanır.

Akdeniz’in hakimi, Tarihin önemli denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa’ La Coruna kentinin insanlarıyla iyi ilişkiler kurmuş ve bunun sonucunda La Corunalılar, Barbaros Hayrettin Paşa’yı desteklemişlerdir. Bu durumu kabullenemeyen komşu şehrin Vigolu insanları, La Corunaları vatan hainliğiyle suçladılar ve onlara ‘Turco’ yani Türk lakabını taktılar. Buna karşılık La Corunalılar da Portekiz’e yakınlıklarından dolayı Vigolulara ‘Portugués' yani 'Portekizli' lakabını uygun gördüler.

Bu düşmanlık yıllar sonra Futbol tribünlerine yansıdı. Celta Vigolu taraftarlar maçlarda ‘Türkler dışarı’ diye tezahürat yapaken Deportivo La Coruna’lı taraftarlar Türklüğün utanılacak şey olmadığını ve bununla gurur duyduklarını ifade ediyorlar.

Hatta bu konuda bir adım atarak şehirde 'La Pasion Turca' isimli dernek kurdular. 10 Kasım 2015 yılında Atatürk’ün ölüm yıl döneminde özel bir görsel çalışma yaparak gönüllerimizi fethettiler.

Türk hayranlıklarını, halen Riazor Stadı’nın kale arkası tribününde çoğu maçlarda Türk bayrağı açarak gösteriyorlar.

Kaynak: https://www.fourfourtwo.com.tr/post/o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın