Görüş Bildir
Haberler
Osmanlı'dan Günümüze Kadınların Edebiyatı

Osmanlı'dan Günümüze Kadınların Edebiyatı

yelda kahveci
27.02.2014 - 16:56 Son Güncelleme: 01.03.2014 - 13:14
tinypic.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmanlı'dan Günümüze Kadınların Edebiyatı

Özyeğin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve ÖzÜ Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Ağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Osmanlı’dan Günümüze Kadınların Edebiyatı” konulu bir konferans düzenliyor.

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşecek konferansa kadın edebiyatı üzerine çalışan akademisyenlerin yanı sıra, yazarlar da konuk olacak. Fatmagül Berktay, Yaprak Zihnioğlu, Hazal Halavut, Murat Cankara, Mehmet Fatih Uslu, Duygu Köksal, Didem Havlioğlu, Feryal Saygılıgil ve Hülya Adak'ın konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü Enver Aysever ve Senem Timuroğlu'nun yapacağı yuvarlak masa toplantısında yazarlar Müge İplikçi, Şebnem İşigüzel ve Hatice Meryem günümüzde kadın yazar olma deneyimlerini paylaşacaklar.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e evrilen süreçte, kadınların kendilerini edebiyatta ifade etme çabalarının tartışılacağı ve Mihri Hatun, Nezihe Muhiddin, Halide Edip Adıvar, Zabel Yeseyan, Selma Ekrem, Suat Derviş, Leyla Erbil, Sevgi Soysal gibi aykırı karakterlerin ele alınacağı konferans, 8 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: Sabitfikir

Kaynak: http://www.sabitfikir.com/haber/osman...
tinypic.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0