Görüş Bildir
Haberler
Ortamlarda Muhabbete 'O İş Öyle Değil' Diyerek Dalmanızı Sağlayacak 11 Bilgi -2-

Ortamlarda Muhabbete 'O İş Öyle Değil' Diyerek Dalmanızı Sağlayacak 11 Bilgi -2-

Hayri Çokbilen
17.05.2015 - 13:19 Son Güncelleme: 17.05.2015 - 14:56

1. Ampulü Edison icat etmedi

Ampul aslında 1802 yılında Sir Humphry Davy tarafından icat edildi. Davy o güne kadar yapılmış en güçlü elektrik pilini üretti. Bunun içerisinden ince bir platin tel geçirerek ilk ampulü icat etmiş oldu. İlk ampul ne çok dayanabiliyordu ne de çok ışık saçabiliyordu. İlk ampulün bulunmasından 75 yıl sonra Edison ticari olarak başarılı olacak ampulü üretti ve bu icat onun üzerine kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Boğalar kırmızı görünce saldırganlaşmazlar

2. Boğalar kırmızı görünce saldırganlaşmazlar

Kırmızı renk boğaları kızdırmaz çünkü boğalar renk körü olduğundan renkleri ayırt edemezler. Boğaları kızdıran şey matadorların hareketidir.

3. Kaptan Cousteau hiç Müslüman olmadı

3. Kaptan Cousteau hiç Müslüman olmadı

Cousteau'nun yaptığı bazı keşiflerden sonra Müslüman olduğu miti tamamen uydurmaydı. Cousteau hiçbir zaman Müslüman olmadı. 1997 yılında ölen Cousteau'nun cenazesi Paris'teki Notre Dame Katedrali'nden Hristiyan adetlerine uygun olarak kaldırıldı.

4. Çin Seddi uzaydan görülmez

4. Çin Seddi uzaydan görülmez

Çin Seddi'yi uzaydan çıplak gözle görmek mümkün değildir. Bu iddia ilk defa 1938 yılında yayınlanan bir karikatürde ortaya atılmıştır. Çin Seddi'nin en geniş yeri 9 metreden biraz daha fazladır ve bu boyutuyla uzaydan ancak teleskop yardımıyla görülebilir.

5. 'Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' sözü Marie Antoinette tarafından söylenmemiştir

Bu söz Marie Antoinette'e ait değildir. 1766 yılında Jean Jacques Rousseau Confession adlı kitabında ünlü bir prensesin bu ifadeyi kullandığına yer verdi ve bu Marie Antoinette'e atfedildi. Ancak Marie 1766 yılında sadece 11 yaşındaydı.

6. Acı biberden ağzımız yandığında su içmek işe yaramaz

Biberin yakıcılık veren maddesi yağlıdır ve yağ ile su birbirine karışmaz. Ne kadar su içerseniz için birleşim gerçekleşmediğinden etkili olmaz. Acıyı geçirmek için en uygun yöntem ekmek yemektir. Ekmek yağı emdiği için dildeki acı hissi de azalır. Bir diğer yöntem ise süt içmektir. Sütün içindeki kazein maddesi biberin yağıyla karışarak ağzı temizlemeye yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dilin belli kısımları sadece belli tatları algılamaz

Tatlı, ekşi, acı ve tuzluyu dilin sadece belirli bölgelerinin ayrı ayrı algıladığı tamamen yanlıştır. Dilin her bölümü her tadı algılayabilir. Bu yanlış bilgi 1901 yılında Almanlar tarafından yapılan bir araştırmanın İngilizce'ye yanlış çevrilmesinden kaynaklanmıştır. İnsan dilinin görece farklı tatlara farklı noktalarda daha duyarlı olması çeviri hatası dolayısıyla sadece tek bir bölgede gibi algılanmıştır ve uzun yıllar bu yanlış inanış doğru sayılmıştır.

8. Suya konulan sıvı yağ makarnanın yapışmasını engellemez

8. Suya konulan sıvı yağ makarnanın yapışmasını engellemez

Makarna suyuna konulan sıvı yağ makarnaların yapışmasını engellemez. Sadece suyun köpüklenmemesini sağlar.

9. Kurşun kalem kurşundan yapılmaz

9. Kurşun kalem kurşundan yapılmaz

Kurşun kalem aslında grafit denilen bir maddeden yapılmaktadır. Kurşun kalem denilmesinin sebebi 16. yy'da grafiti bulan bir İngiliz bilimcinin onu bir çeşit kurşun elementi sanmasıdır. Daha sonra grafitin karbon olduğu anlaşılmıştır.

10. Kibrit çakmaktan daha önce icat edilmedi

İlk çakmaklar 16. yüzyılda icat edildi ve barutu tutuşturmak için ateşli silahlarda kullanıldı. Kibrit ise 1809 yılında İngiliz biliminsanları tarafından icat edildi.

11. Güneş sarı değildir

11. Güneş sarı değildir

Atmosferi olmayan bir yerden bakıldığında Güneş'in rahatlıkla beyaz renkte olduğunu görebilirsiniz. Dünya'dan Güneş'i sarı ya da turuncu olarak görmemizin nedeni atmosferdeki ışık kırılmalarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk galeri için tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın