Görüş Bildir
Haberler
Orta Gelirliye Ev Hayal

Orta Gelirliye Ev Hayal

silviya alaskarova
09.09.2014 - 14:11 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 14:13

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sanayi ve üretimin önemli olduğunun altını çizen Torun, sanayicilerin kendi alanlarında faaliyet göstermeleri ve iş geliştirmelerinin doğru olduğunu kaydetti.

GYODER Başkanı Aziz Torun, büyük şehirlerde ucuza proje geliştirmenin artık mümkün olmadığını söyledi.Dışarıdan bakıldığında gayrimenkul sektörünün çok kolay ve kârlı göründüğünü ifade eden Torun, şunları söyledi: 'İşin içerisine girince realite öyle değil. Dışarıdan gelen bir proje geliştirici ya da yatırımcının bunu kısa sürede kavrayıp orada başarılı olması kolay değil. Onun için biz diyoruz ki; sanayici gayrimenkul sektörüne girmesin 'dedi.

“Sorun arsa maliyetleri”

Torun, en büyük sıkıntının arsa maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığını belirterek, 'Arsa maliyetleri gelişmiş bölgede yüzde 50'yi buluyor. Yüzde 35-40 inşaat ve pazarlama maliyeti olunca, harçlar da çok yüksek, geriye kalan kâr marjı yüzde 10-15'tir' dedi.Orta gelirlilerin ev sahibi olmasıyla ilgili de Torun, 'Büyük şehirlerde ucuza proje geliştirmek mümkün değil, çünkü arsalar sınırlı. Metro ile ulaşım sorunları çözüldükten sonra uydu kentler oluşturarak daha orta gelire konut yapma imkanı sağlanabilir. Arsalar uygun fiyatlarla proje geliştiricilere verilirse daha da ucuz konut elde etmek mümkün olacaktır' diye konuştu.

“İmar hakkı değişmesin”

İmar haklarıyla fazla oynanmaması gerektiğini söyleyen Torun, şöyle devam etti:'Yeni oluşturulan bölgelerde imar planları yeniden yapılabilir, ancak planlaması yapılmış, yapılaşmanın oluştuğu bölgelerde imar planlarıyla sürekli oynanması hem hakkaniyet açısından doğru değil hem de mahkemeye giden konular sürüncemede kalıyor. Haksız rekabet oluşturmamak kaydı ile imar mevzuatında değişiklik olabilir ' dedi.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın