Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'na Yumruk ile İlgili Kritik Sorular

Kılıçdaroğlu'na Yumruk ile İlgili Kritik Sorular

12.04.2014 - 10:57 Son Güncelleme: 12.04.2014 - 13:38

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na TBMM'de saldıran Orhan Övet'in, adli işlemleri ve buna ilişkin emniyet müdürlüğü işlemlerinde ihmal bulunduğu savcılık ve mahkeme kararlarıyla ortaya çıktı.

Karakola gidip asla imza vermedi denetimli serbestliği ancak 97 günde kaldırılabildi

İnfaz hakiminin kararı 12 gün geçtiği halde uygulanmadı, TBMM’de saldırı gerçekleşti

ANKARA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran Orhan Övet’in, onlarca sabıkası bulunduğu halde TBMM’ye elini kolunu sallayarak girebilmesi, asla karakola giderek imza vermemesine rağmen denetimli serbestlik programının 97 gün sonra ancak kaldırılabilmesi ve infaz hakiminin yakalama kararının saldırıdan 12 gün önce verilmesine rağmen neden yerine getirilmediği sorularını da gündeme getirdi.

Şüpheli savcılık ve polis işlemleri var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, konuyla ilgili olarak Adalet ve İçişleri bakanlarının yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi verdi. Önergesinde, “onlarca sabıkası bulunan Orhan Övet, 8 Nisan 2014 tarihinde TBMM’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıda bulunmuştur. Övet hakkında kimi şüpheli adli ve kolluk işlemleri bulunmaktadır” diyen Umut Oran’ın her iki bakana da yönelttiği sorular şöyle:

Denetimli serbestlik 21 Kasım 2013’te mi başladı?

  • Orhan Övet, son olarak Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesi’nden 592 günlük hapis cezası almasının ardından Ankara İnfaz Hakimliği’nin 21 Kasım 2013 tarih ve 2013/1868 esas sayılı kararıyla hakkında denetimli serbestlik hükümleri uygulandığı doğru mudur? Bu karar sonrasında Orhan Övet tam olarak hangi tarihte cezaevinden salıverildi?

Haftada 4 gün karakola imza verecekti

  • Orhan Övet, denetimli serbestlik programında yer aldığı biçimde 21 Aralık 2013 tarihinden itibaren haftada 4 gün Hasanoğlan Polis Noktasına giderek imza atma koşulunu hiç yerine getirdi mi, Orhan Övet’in bu koşulu hiçbir zaman yerine getirmediği, imza atmak için bir kere dahi karakola gitmediği bilgisi doğru mudur?

Elmadağ Emniyet Müdürlüğü gelmediğini bildirdi mi?

  • Orhan Övet’in, Hasanoğlan Polis Noktasına giderek hiç imza atmadığı bilgisi doğru ise denetimli serbestlik hükümlerini ihlal ettiği Elmadağ Emniyet Müdürlüğü tarafından hangi tarihte, hangi adli makama, hangi tarih/sayılı yazı ile bildirildi? Emniyet müdürlüğünün bildirim kusuru var ise ilgili personel hakkında herhangi bir idari/adli işlem yapıldı mı/yapılacak mı?

  • Ankara İnfaz Savcısı Abbas Özden’in 2013/7-3909 esas sayılı başvurusu üzerine Ankara 1. İnfaz Hakimliği’nin 2014/789 esas ve 2014/803 sayılı kararına karşı itiraz edildi mi, edildiyse sonucu ne oldu?

Program ihlali için karar neden 97 günde alınabildi?

  • Orhan Övet’in, 21 Aralık 2013 tarihinden itibaren denetimli serbestlik programını ihlal etmesine karşın, cezasının kapalı cezaevinde infazı için infaz mahkemesi kararının ancak 27 Mart 2014 tarihinde alınabilmesi normal midir? Bu kararın 97 günde alınabilmesinde kusuru bulunan personel var mıdır? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli eksik midir, eksik varsa niçin tamamlanmıyor?

İnfaz hakimi kararı neden 12 günde uygulanamadı?

  • Ankara 1. İnfaz Hakimliği’nin 27.3.2014 tarihli, 2014/803 sayılı kararı, Orhan Övet’in TBMM’de saldırıyı gerçekleştirdiği 8 Nisan 2014 tarihine kadar niçin yerine getirilmedi? Orhan Övet’in söz konusu 12 gün içerisinde yakalanıp cezaevine konulamamış olmasının gerekçesi nedir? Burada ihmali olan emniyet müdürlüğü personeli kimdir, haklarında hangi işlemi yaptınız/yapacaksınız?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0