Görüş Bildir
Haberler
Öpüşmek Orucu Bozar mı?

Öpüşmek Orucu Bozar mı?

Duru Uzun
15.06.2016 - 00:38

Mübarek Ramazan ayının başlaması ve oruç tutmaya başlamamızla beraber, her sene olduğu gibi bu sene de en fazla sorulan sorulardan biri öpüşmek orucu bozar mı? sorusu oldu. Öpüşmenin orucu bozup bozmadığını Diyanet İşleri Başkanlığı resmi bir açıklama yaparak açıklığa kavuşturdu. İşte oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? sorusunun cevabı ve konuyla ilgili diğer ayrıntılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanete göre karı kocanın öpüşmesi orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvasında: “Kişinin nikahlı eşiyle el ele tutuşması, şehvet hissetmeden eşini öpmesi; meni gelmediği sürece orucu bozmamaktadır. Fakat nefsine yenik düşeceğini düşünen kişilerin eşlerini okşaması veya öpmesi mekruh sayılır ve oruca zarar verir. Çünkü meni geldiği takdirde oruç bozulacaktır. Çok aşırı olmamak ve kendinden emin olmak suretiyle şehvet hissetmeden, eşe sarılmanın veya eşi öpmenin sakıncası bulunmamaktadır. Fakat eşlerin çıplak vaziyette birbirlerine sarılması, nefislerinden emin olsalar bile mekruh kabul edilir.” ifadelerine yer verildi.

Diyanete göre sevgililerin öpüşmesi orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvasında: “Sevdiği kişinin ağız suyunu ya da tükürüğünü yutmak, dolayısıyla öpüşmek orucu kesinlikle bozar. Ayrıca İslam’da tensel temasa dayalı bir flört... Devamı için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın