Görüş Bildir
Haberler
Onedio ile 12 Gün Sürecek Kendinizi Sevme Maratonuna Var mısınız?

etiket Onedio ile 12 Gün Sürecek Kendinizi Sevme Maratonuna Var mısınız?

müstesna
11.01.2016 - 15:49

Yalnızca başkalarına değil,  kendinize de iyi davranmanın zamanı geldi de geçiyor.

1. Gün: Aynanın karşısına geçip kendinize gülümseyin.

İçten, samimi bir gülümsemenizi hak edenlerden biri de sizsiniz.

2. Gün: Başkalarına gülümseyin.

Başkalarına gülümsediğinizde kendinize de gülümsersiniz. İçinizin güzelliği yüzünüze yansıyacaktır.

3. Gün: Vücudunuzun bir parçasına ve görünüşünüze iltifat edin.

Gözlerim muhteşem. Bakışlarım yakıyor. Kirpiklerim ateş ediyor. Göğüslerim harika. Ellerim ne kadar güzel. Şu kalçalara bak. Sırtımdaki kaslar eşsiz. Evet, çünkü öyleler. Siz de bu gerçekleri kendinize hatırlatın.

4. Gün: Sevdiğiniz bir özelliğinizi kağıda dökün.

Gülümsediğinizde ortaya çıkan gamzelerinize bayılıyor musunuz? 'Bakışlarımla ortalığı yakarım' diyenlerden misiniz? İyi bir insan olduğunuzu cümle alemin bilmesi yetmez. Bunları yazdığınızda hatırlamanız daha kolay olacaktır. Her zaman gözünüzün önünde olacağı bir yerde durmasına uzak özen gösterin.

5. Gün: Sizi mutlu eden bir şey yapın.

Dans edin, sinemaya gidin, dünyanın en kötü dizilerinden birini izleyip eğlenin, kedinizi sevin, kitap okuyun... Kısacası canınız ne istiyorsa onu yapın ve gülümseyin.

6. Gün: Tamamladığınız şeyler için kendinizi tebrik edin. Kendinizle gurur duyun.

Bugünden itibaren, başardığınız şeyler için kendinizi kutlayın. Hatta her gün kendinizle gurur duymanızı sağlayacak şeyler yaptığınızın farkına varın. Mesela; işe geç kalıyor olsanız da trafikte bir başkasına yol verdiniz. Tebrikler!

7. Gün: Kendinizi ödüllendirin.

Canınızın çektiği o çikolatayı yiyin mesela. Ya da geç saatlere kadar dizi izleyin hatta bu sabah beş dakika daha uyuyun. Kendinize çok beğendiğiniz o kıyafeti alın. Belki her gün çikolata yenmez ya da kıyafet alınmaz ama 5 dakika daha uyumak gibi ufak tefek şeylerle de her gün kendinizi bir şekilde şımartmanız mümkün.

8. Gün: Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın.

Bugünden başlayın ve bunu sonsuza dek uygulayın. Birine bakıp 'onun gibi olsam hayatım daha kolay olurdu' diye düşünmek kolay olduğu kadar da yanlıştır. Çünkü siz bu halinizle mükemmelsiniz. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırdığınızı fark ettiğiniz an durun ve kendinize şunu söyleyin. 

''Olmam gerektiği gibiyim, bu yeter de artar.''

9. Gün: Başkalarına iltifat edin.

İltifat etmek de, almak kadar zevklidir. Kıyafetini ya da saçını beğendiğiniz biri olduğunda çekinmeyin bunu ona söyleyin. Arkadaşınızın iyi bir insan olduğunu düşünüyorsanız bunu o da bilsin.

10. Gün: Kendinizi sevdiğinizi hatırlayın.

Yalnızca düşünmekle kalmayın, aynanın karşısına geçip, onu ne kadar çok sevdiğinizi kendinize hatırlatın. Yanağınızdan makas almayı ihmal etmeyin.

11: Motivasyonunuzu yüksek tutacak bir cümle kurun ve bunu mantra haline getirin.

Kendi mantranızı bizzat oluşturun. Kısa ya da uzun. Kendinize her sabah yeniden hatırlatacağınız sade bir mantra. İstediğiniz ne varsa hepsini bu cümleye dahil edin.

12. Gün: Suçlamalarla kendinize haksızlık ettiğinizde telefonunuzu yarım saat boyunca kapalı tutun.

Kendinize haksızlık etmenizin bir bedeli olmalı. Bu dünyada, sizin sevginizi sizden daha çok hak eden biri yok. Tatlı yediğiniz için ya da geç uyandığınız için kendinize söylenip durduğunuzu fark ettiğiniz an cep telefonunuza yarım saatliğine veda edin. Ama bu tableti ya da bilgisayarınızı rahatça kullanacaksınız anlamına gelmiyor.

Unutmayın; kendinizi sevmek sizi kendini beğenmiş ya da bencil değil, dayanıklı bir insan haline getirecektir. Hepimize kolay gelsin!