Görüş Bildir
Haberler
Ömer Güney: 'Ben PKK'nın Kara Kutusuyum'

Ömer Güney: 'Ben PKK'nın Kara Kutusuyum'

Onedio Medya
14.01.2014 - 16:04 Son Güncelleme: 14.01.2014 - 17:13
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ömer Güney: 'Ben PKK'nın Kara Kutusuyum'

9 Ocak 2013 günü Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadın cinayeti, Türkiye'de Ömer Güney'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı çerçevesinde tartışılırken, Fransa'da bir başka açıdan ele alındı.

Fransız Liberation gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, cinayetlerin bir numaralı şüphelisi Güney'in ifadesindeki detaylar yer aldı. Habere göre soruşturmayı yürüten yargı polisi ve soruşturma hakimi Jeanne Duye, Ömer Güney'in Fransa'daki Kürt çevrelere sızmış bir Türk ajan olduğu kanısında.

Ömer Güney'in Kurtlar Vadisi hayranı olduğu, üç hilalli yüzük taşıdığı iddialarını, Güney'in eski arkadaşlarının kendisi için 'sağ görüşlü bir kişidir' dediğini hatırlatan gazete, Ömer Güney'in Haziran 2012'de epilepsi krizleri yüzünden işinden ayrıldığını ve Aralık 2012'ye kadar aylık 900 euro para yardımıyla geçindiğini belirtti. Liberation, Güney'in bu süre içinde dokuz defa Türkiye'ye gittiğini, dört yıldızlı otellerde konakladığını ve dairesindeki gardırobunun takım elbiselerle dolu olduğunu yazdı ve bu parayla tüm bunları nasıl karşılamış olabileceğini sorguladı.

Haberdeki detaylara göre Ömer Güney o gece bir dernek yetkilisinin kendisini aradığını ve polis baskını korkusuyla gecenin bir yarısı dosyaların fotoğraflarını çekmesini istediğini iddia ediyor ancak söz konusu telefon konuşmasıyla ilgili hiçbir iz bulunmuyor, üstelik Ömer Güney de bu yetkilinin ismini vermiyor.

Haberde yer alan detaylara göre suçsuzluğuna ve serbest kalacağına inanan Güney, Fransız adaletine inanmadığı için kimsenin ismini vermek istemiyor ve, 'Benim için psikoloğa ihtiyaç yok, ben PKK'nın kara kutusuyum' diyor.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/ome...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam