Görüş Bildir
Haberler
Öldü Denilen iPhone 4 Geri Dönüyor!

Öldü Denilen iPhone 4 Geri Dönüyor!

Webtekno
15.01.2014 - 14:47 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 14:59

Apple, bu zamana kadar çıkardığı iPhone'larına yazılım desteğini keserek onları deyim yerindeyse 'ölüm'e terk ediyordu. Fakat gelen son haberler, bu durumun yavaş yavaş değişeceğinin sinyallerini verdi.

Economic Times of Indina'nın endstüri kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Apple, Hindistan'a özel olarak iPhone 4'ü tekrar ayağa kaldırmaya karar verdi. Bu kararın verilmesinde bazı öngörüler var, bunlardan birisi de iPhone 5C'de yaşanan hayal kırıklığı.

Apple, ucuz olması nedeniyle çok fazla satılacağını düşündüğü iPhone 5C'de tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşadı. Apple, bu konuda yaşadığı ekonomik ve mental sıkıntıyı, iPhone 4'ü Hindistan pazarına sürerek telafi etmeyi istiyor.

Neden iPhone 4?

Apple'ın geride kalan iPhone'lar arasından neden 4'ü seçtiğiyle ilgili bazı hipotezler ortaya atıldı. Bunlardan birisi de Hindistan'ın ekonomik anlamda en fazla gelişme gösteren ülkelerden biri olması. iPhone 4'ün satış fiyatı, Hindistan piyasasında talep edilebilecek ortalama bir rakama sahip. Her ne kadar iPhone'un son modeli çıktığında bir önceki modele olan rağbet azalsa da, bu durumun Hindistan pazarında çok fazla etki etmeyeceği düşünülüyor. Apple'da üretimini durdurduğu iPhone 4'ün mevcut stoklardaki rakamlarını bu pazarda kullanarak aşağı çekmeye çalışacak.

Sonuçlar Olumlu Olursa Strateji Değişir mi?

Apple'ın iPhone üretiminde izlediği bir strateji var: Son çıkan model her zaman ön planda kalacak. Buna paralel olarak da Apple, yazılım desteğini 'eskiyen' iPhone modellerinden çekiyor ve deyim yerindeyse ölüme terk ediyor. Mevcut stoklarda kalan eski model iPhone'larda elde kalıyor. İşte bu maddi külfet ve uygulanan strateji, Hindistan pazarından sonuçlar olumlu olarak gelirse bir anda terse dönebilir. İstenilen rakamların elde edilmesiyle Apple, farklı ekonomik koşullardaki ülkelere iPhone'un 'öldü' denilen bir önceki modellerini pazarlayıp ciddi bir gelir artışı sağlayabilir.

iPhone 4'ün fiyatı ne olacak?

iPhone 4'ün satış fiyatı küresel pazarda 259$, fakat Hindistan pazarında herhangi bir fiyat indirimine gidileceği yönünde resmi bir açıklama yapılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın