Görüş Bildir
Haberler
Spotify Araştırması: Ofiste En Çok Adele Dinleniyor

Spotify Araştırması: Ofiste En Çok Adele Dinleniyor

adem kara
14.04.2014 - 13:04 Son Güncelleme: 14.04.2014 - 16:04

Online müzik yayın servisi Spotify'ın yaptırdığı küresel araştırmaya göre iş yerinde müzik dinlemek moral ve yaratıcılığı arttırıyor

Online müzik yayın hizmeti sunan Spotify tarafından yaptırılan küresel araştırmanın dün açıklanan sonuçlarına göre, iş yerinde müzik dinlemek çalışanların daha mutlu olmasını sağlıyor ve ofisteki morali ve yaratıcılığı arttırıyor.

Çalışanların neredeyse üçte ikisi (%61) iş yerindeyken müzik dinlediğini söylüyor. Listenin en üst sırasında Adele (%16) yer alırken onu ikinci sırada Arctic Monkeys (%14) ve üçüncü sırada folk dörtlüsü Mumford & Sons (%13) takip ediyor.

Yüzlerce ofiste araştırma yapan ve müziğin stres giderdiğini ve konsantrasyonu artırdığını tespit eden iş yerinde müzik konusunda uzman Dr. Anneli Haake ile işbirliği yapan Spotify'ın araştırmasına göre, çalışanların üçte birinden fazlası (%36) müziğin çalışanların günü atlatmalarına yardımcı olduğunu söylerken beşte biri (%20) müzik dinlemenin 'sıkıcı' işlerinden hoş bir kaçış olduğunu ifade ediyor.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0