Görüş Bildir
Haberler
Ofis Tasarımında Nelere Dikkat Edilmeli

Ofis Tasarımında Nelere Dikkat Edilmeli

Kullanışlı Bir Ofis Tasarlarken ..

Verimli ve ferah bir çalışma ortamı çalışanlarınızın daha aktif ve kaliteli işler yapabilmesi adına önemli bir konudur.Bu sebeple ofis tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.Ofis ortamı uzun süre vakit geçirilen bir yer olduğundan mümkün olduğunca havalandırmaya müsait olmalıdır.Ortamın havasının yenileniyor olması çalışanlarınızın dikkatinin dağılmasını,sıkılma hissini azaltır ve bu bağlamda tam konsantrasyon sağlanabilir.

Diğer bir önemli husus ise faaliyet gösterdiğiniz sektördür.Faaliyet alanınıza uygun mobilya,renk,dekorasyon,aydınlatma seçiminiz istediğiniz imajı sergilemenize ve çalışanlarınızın yüksek adaptasyonda olması  açısından faydalı olacaktır. 

Mobilya seçerken kullanılan mekanın alanına göre ölçü seçmelisiniz.Küçük bir ofiste kullanılacak geniş mobilyalar mekanı  daha sıkışık ve düzensiz gösterirken;büyük bir mekan için seçilen minimal  çizgilerdeki ürünler de alanı boş ve cansız gösterecektir. 

Duvar renkleri motivasyonu arttırmak açısından seçiminde dikkatli olunması gereklidir ve aynı zamanda renk seçiminizle mekanınız için ufak hileler ile farklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.Örneğin; sade ve yumuşak pastel tonların kullanılması küçük bir mekanı olduğundan daha büyük ve geniş gösterecektir.Yaratıcılığı desteklemek için sarı,açık yeşil gibi canlı renkler ideal olacaktır.Bu arada fazladan kullanılan renklerin karmaşaya yol açarak dikkat dağınıklığına sebebiyet verebileceği unutulmamalıdır.

Yüksek performans için çalışanlarınızın konforu önemlidir.Masa ve sandalyelerin ideal boyutlarda ve fonksiyonel olması gerekmektedir.Dikkat dağıtabilecek tablolar masanızın arkasında kalacak şekilde konumlandırılmalıdır.

Aydınlatma tasarımın en belirleyici elemanlarındandır.Ofisler için de görünümü ve genel havayı etkileyen detaylardan biridir.Ne çok loş, ne de çok aydınlık olmaması, mekanın boyutu ve diğer eşyaların durumuna göre dengeli bir şekilde ayarlanması gerekir.

Dağınıklığı önlemek için çok amaçlı ofis dolapları tercih edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın