Görüş Bildir
Haberler
Odysee İle Görüntülerinizi Otomatik Olarak Yedekleyin

Odysee İle Görüntülerinizi Otomatik Olarak Yedekleyin

Teknoloji Haberleri
07.11.2014 - 23:43 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 23:45

Odysee İle Görüntülerinizi Otomatik Olarak Yedekleyin

Odysee İle Görüntülerinizi Otomatik Olarak Yedekleyin
techkafa.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çektiğiniz görüntüleri anında bilgisayarınızda yedekleyin, istediğiniz zaman paylaşın.

Bu gün çıkış gerçekleştiren Odysee ismindeki uygulama, kullanıcıların akıllı telefonları ile çektikleri videoları ve fotoğrafları yedeklemeleri için yeni bir yol sunuyor.

Odysee uygulaması sayesinde çektiğiniz video ve fotoğrafları, herhangi bir bulut depolama sistemi kullanmadan, doğrudan kişisel bilgisayarınıza gönderebiliyorsunuz. Yani bu uygulama, iCloud ‘un daha basit ve aylık ücret istemeyen bir versiyonu gibi düşünülebilir.

Raghavan Menon ve Shiva Javalagi tarafından geliştirilen bu uygulamayı geliştirme fikri ise kişisel deneyimlerden yola çıkarak oluşmuş. Kendisi de çocuk sahibi olan Menon’a göre insanlar her daim fotoğraf çekiyorlar. “Çocuklarım doğduktan bir kaç yıl sonra farkettim ki, akıllı telefonla etrafta gezerken bir sürü fotoğraf ve video çekiyorum. İnsanlar eskiden sadece önemli anların fotoğraflarını çekerdi. Şimdi elimizde HD kameralar var ve gördüğümüz her şeyi, ne zaman ve nerede olursa olsun kaydetmek istiyoruz.”

Menon, görüntü dosyalarını düzenlemek için, varolan bir kaç yöntem olduğunu bildiklerini söylüyor. iOS Photostream sayesinde eşiyle birbirlerinin fotoğraflarını görebilmelerinin dışında, Flickr ile ellerindeki görüntüleri çevrimiçi olarak saklayabiliyorlar. Ama Menon’a göre oyunu değiştiren etmen videolar.

“Eşimin çektiği videoları nadiren, sadece beni yakalayıp kendi telefonunda gösterdiği zaman, izleyebiliyorum. Biz de bu fikirden yola çıktık, video arşivlemeyi ve daha sonra bu dosyalara ulaşıp dağıtımını yapabilmeyi amaçladık. Fotoğraflar da bir alt kategori olarak uygulamaya eklendi.”

Çektiğiniz fotoğraflar telefonunuzdan bilgisayarınıza herhangi bir görüntü kaybı olmadan aktarılıyor.

Odysee sayesinde çektiğiniz fotoğraf ve videolar, çözünürlükleri değişmeden, telefonunuzdan kişisel bilgisayarınıza eşitlenecek. Ailenin diğer üyeleri de kendi çektikleri fotoğrafları bu bilgisayara yönlendirebilecek ve güvenle saklayacak.

Odysee ‘nin tek özelliği yedekleme değil. Menon’un açıklamasına göre, uygulama aynı zamanda kişisel bir sosyal ağ görevi görüyor. Kullanıcının tercihine göre dosyalar isteğe bağlı olarak veya otomatik olarak diğer insanlar ile paylaşılabiliyor. Paylaşılan kişilerin uygulamayı kullanması ise zorunlu değil. Bu sayede bir anne ve baba ayrı zamanlarda çocuklarının farklı fotoğraflarını çekebilir ve çektikleri fotoğraflar anında diğerinin telefonundan veya kişisel bilgisayar üzerinden görülebilir.

“20 kişiden 19 tanesi çektiği görüntüleri evindeki bilgisayarda veya taşınabilir belleklerde saklıyor. Ama bunları otomatik olarak diğer cihazlardan aile üyeleriyle paylaşamıyorlar. İstedikleri zaman bütün görüntü arşivlerine ulaşamıyorlar.”

Uygulama şu anda iOS üzerinde aktif durumda. Ortak olarak çalıştığı PC uygulaması ise şu an için Windows üzerinden indirilebilir durumda. Mac versiyonu ise yıl sonundan önce çıkış yapacak. Android cihazlarda ise uygulamanın alpha versiyonu test edilebilir durumda. Google Play üzerinden indirmek mümkün. İlk yıl için herhangi bir ücret istemeyen uygulamayı beğenirseniz, yıllık 5$ gibi uygun bir fiyata kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaynak: http://techkafa.com/odysee-ile-gorunt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın