Görüş Bildir
Haberler
NSA 'Kuantum Bilgisayarla' Şifre Kırma Peşinde

NSA 'Kuantum Bilgisayarla' Şifre Kırma Peşinde

Fatih UZUN
03.01.2014 - 16:17
cdn1.turkishny.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

NSA, “Kuantum Bilgisayarla” Şifre Kırma Peşinde

Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı Edward Snowden tarafından ortaya konan belgelere göre NSA, dünya çapındaki neredeyse tüm şifreleme türlerini çözebilecek bir bilgisayar yapmaya çalışıyor.

Washington Post’un haberine göre klasik bilgisayarlardan önemli ölçüde hızlı bir makine olan “bir kuantum bilgisayar” yapılması projesi, “Zor Hedeflere Nüfuz Etme” (Penetrating Hard Targets) isimli 79.7 milyon dolarlık bir araştırma programının parçası.

Uzun zamandır bilim toplumundaki çoğu kişinin hedefi olan kuantum bir bilgisayarın geliştirilmesinin, bazı alanlarda devrim niteliğinde sonuçları olacaktır.

Öte yandan Avrupa Birliği ve İsviçre hükümeti tarafından desteklenen laboratuarlar da kuantum bilgisayar yapmayı hedefliyorlar.

NSA’nın, bu anlamda Avrupa Birliği ve İsviçre hükümeti tarafından desteklenen kuantum bilgisayar laboratuarlarıyla kendisini yarış halinde gördüğü söyleniyor.

Snowden tarafından ortaya konan belgeler ayrıca NSA’nın, araştırmasının bir kısmını elektromanyetik enerji sızıntılarının engellenmesi adına tasarlanmış büyük, zırhlı odalarda yürüttüğünü işaret ediyor. Söz konusu odaların, hassas kuantum bilgisayar deneylerinin işleyişinin devam ettirilmesi için gerekli olduğu belirtiliyor.

  • turkishny
Kaynak: http://www.turkishny.com/headline-new...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0