Görüş Bildir
Haberler
Nijerya'da Okula Bomba: Onlarca Öğrenci Öldü

Nijerya'da Okula Bomba: Onlarca Öğrenci Öldü

ATKN
10.11.2014 - 14:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde pazartesi sabahı bir okulda patlama meydana geldi. El Cezire meydana gelen patlamada en az 47 öğrencinin öldüğünü bildirdi.

Fransız Haber Ajansı AFP’ye bilgi veren yerel polis yetkilisi ise olayın intihar saldırısı olduğunu ve eylemi Boko Haram adlı İslamcı örgütün gerçekleştirdiğini söyledi.

Potiskum kasabasındaki erkek bilim ve teknik okulunda meydana gelen patlamanın, yerel saatle 07.50 sularında öğrenciler sabah toplantısında müdürün konuşmasını beklerken meydana geldiği bildirildi.

AFP’ye konuşan görgü tanıkları, ortalığın kan gölüne döndüğünü ve tam bir karmaşa yaşandığını söyledi. Henüz patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı ama ülkede meydana gelen patlamalardan yetkililer genellikle İslamcı Boko Haram örgütünü sorumlu tutuyor.

Boko Haram son beş yıldır sürdürdüğü ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği silahlı eylemlerinde, daha önce de sık sık okulları hedef almıştı.

Boko Haram’ın adı Batı tarzı eğitimin haram olduğu anlamına geliyor ve örgüt kızların okula gönderilmemesi ve erkek çocuklarının da yalnızca İslami eğitimden geçmesi gerektiğini savunuyor.

Geçen hafta aynı kasabada Şii nüfusun Kerbela anma törenlerine yönelen bombalı saldırıda da 15 kişi hayatını kaybetmişti. 

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/97153/n...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0