Görüş Bildir
Haberler
Nijerya'daki Patlamada Boko Haram Şüphesi

Nijerya'daki Patlamada Boko Haram Şüphesi

adem kara
14.04.2014 - 15:19 Son Güncelleme: 14.04.2014 - 17:06

Nijerya’nın başkenti Abuja’daki bir otobüs durağında meydana gelen iki patlamada 70'i aşkın insan öldü.

Patlamalar, kalabalığın şehir merkezindeki işyerlerine gitmek için otobüs ve taksilere bindiği sabah saatlerinde meydana geldi.

Görgü tanıkları her tarafta cesetler olduğunu anlatıyor.

Şüpheler hemen daha önce Abuja'da bu tür saldırılar gerçekleştirmiş olan militan İslamcı Boko Haram grubu üzerinde toplandı.

Abuja Emergency Relief Agency adlı yardım kuruluşunun başkanı BBC'ye şu ana kadar kesinleşen bilgilere göre, 71 kişinin öldüğü ve 124 kişinin yaralandığını söyledi.

Abuja Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Frank Mba da aynı sayıları verdi, ek olarak 16 lüks otobüs ve 24 minibüsün tahrip olduğunu bildirdi.

BBC’ye konuşan görgü tanığı Badamasi Nyanya, 40’a yakın cesedin patlama alanından çıkarıldığını anlattı, başka görgü tanıkları ise polis ve arama-kurtarma ekiplerinin ceset parçalarını topladığını söyledi.

Associated Press haber ajansı, şehir merkezinden yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta gerçekleşen patlamaların, yerde 1 metreden derin bir çukur açtığını, çevrede bulunan 30’dan fazla aracı tahrip ettiğini ve araçların yakıt depolarının ateş almasıyla ikincil patlamalar olduğunu bildirdi.

Boko Haram, bu yıl ülkenin kuzey doğusundaki üç eyalette düzenlediği saldırılarla 1500’den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Grubun daha önceki saldırılarının çoğu ülkenin kuzey doğusunda meydana gelmişti.

Ama örgüt daha önce 2011’de Birleşmiş Milletler binasını hedef alan saldırı da dahil Abuja'da da bir dizi saldırı gerçekleştirmişti.

Nijerya hükümeti daha önceki açıklamalarında, saldırıların azaldığını ve ülkenin kuzeydoğu bölgeleriyle sınırlı kaldığını söylemişti.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0