Görüş Bildir
Haberler
Nihal Bengisu Karaca 72 Ekşi Sözlük Yazarına Hakaret Davası Açmış

Nihal Bengisu Karaca 72 Ekşi Sözlük Yazarına Hakaret Davası Açmış

adem kara
29.05.2014 - 16:20 Son Güncelleme: 29.05.2014 - 16:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın, 72 Ekşi Sözlük yazarı hakkında hakaret davası açtığı ortaya çıktı.

Savcılık tarafından ifadeye çağrılan yazarlar, Gezi eylemleri sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırı ve taciz iddialarının görüntülerle yalanlanmasının ardından, bu iddiayı savunan Karaca hakkında yorum yaptıklarını söyledi.

72 Ekşi Sözlük yazarı, Karaca’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmadan savcılık tebligatıyla haberdar oldu.

Ekşi Sözlük yönetiminden yazarların IP numaralarını alan savcılık, belirlediği adreslerdeki isimleri ‘küfür ve hakaret’ suçlamasıyla ifadeye çağırdı. Yazarlar, sözlük yönetimini IP numaralarını verdiği ve kendilerini bilgilendirmediği gerekçesiyle eleştirirken, sözlük yönetimi de kayıtları vermek zorunda olduklarını, soruşturma gizli yürütüldüğü için yazarlara bilgilendirme yapamadıklarını savundu.

Haklarında soruşturma açılan yazarlar Karaca’nın şikayetini, Gezi eylemleri sürecinde Kabataş’ta Zehra Devecioğlu adlı başörtülü kadının eylemcilerin şiddet ve tacizine uğradığı iddiasının görüntülerle yalanlanmasına bağlıyor.

Geçen yaz bu iddiayı savunan Karaca ortaya çıkan görüntülerle de ikna olmamış, bu tutumu Ekşi Sözlük yazarları tarafından sert biçimde eleştirilmişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/nihal-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0