Görüş Bildir
Haberler
Nefis Mantı Tarifi ve Görseller

Nefis Mantı Tarifi ve Görseller

Haber Azim
22.09.2014 - 13:27 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 16:44

Mantı nasıl yapılmalı?

Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı da yöreden yöreye çeşitlilik gösteren tek yiyecek olup, şu anda tarifini verdiğim imaj olarak Tatarların mantısını andırabilir, tat olarak değil tabiki Anadolu mantısına benzemektedir. Anadolumuzda ek olarak farklı şekil vermekte, tatarlar ise iç malzemelerine belli bir süre ek olarak ekleme yapmaktadırlar, işte 2 farklı karışımın damaklarda bıraktığı enfes tadı ise bizler amaçlı hazır hale getiren sevgili annelerimizin mutfağından lezzetlisirlar.com tarif sitemizde size sunuyorum, ayda en az 2 kere kesinlikle yediğimiz, yaptığımızda da konu komşu,nasiplisi varsa herkese ikram ettiğimiz bu süper mantı tarifiyle sizleri başbaşa bırakıyorum.

Mantı Yapılışı;Hamurumuz yoğrularak belli bir süre dinlendirilir, dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak yapılır, açılacak durumda olan yumak(beze) sofraya alınır, altı ve üstü unlanır. Tercih Olarak Ise kalın oklava ile unlanarak açılır.

İstenilen büyüklüğe ulaşıldıktan ek olarak sonra , kesme işlemine geçilir. Fotoğrafta görülen büyüklükte şeritler enine ve boyuna kesilerek kare biçimi elde edilir.Hazırladığımız iç malzemeleri fındık büyüklüğünde kare hamur parçalarına yerleştirilir.Uçlar birleştirilerek üçgen elde edilir.

Elde ettiğimiz üçgenin 2 kenarından bulundurarak ortada parmağımıza dolayıp 2 ucunu üst üstüne getirelim. Bu işlem belli bir süre kolay değil benzeri , fotoğrafta zoom ayarını tek sürü yaptığım amaçlı tam olarak olmamış, ama yaptıkça eliniz alışıyor, ilk defa şekil verirken belli bir süre fotoğrafları bozuk olabilmektedir .İki ucu üst üstüne yapıştırdıktan ek olarak sonra temiz tek kağıtın ya da temiz tek sehpa örtüsünün üstüne şekil verdiğimiz mantıları tek tek yerleştirelim.Bu biçimde pişme anında birbirlerine yapışmıyorlar, fırınlandığında hamurlar kuruduğu amaçlı annem odadaki havayla kurutmayı seçim ediyormuş.

Şekil verdiğimiz mantılar kağıt üstünde hem tek dinleniyorlar hemde kuruyorlar. bu sırada tencerenin büyüklüğüne yönelik suyumuzu ayarlayalım ve kaynaması amaçlı bekleyelim, iyice kaydağına güvenilir olduktan ek olarak sonra tuzumuzu atalım.Sonraki süreçte mantıları atarak köpük köpük olana civarı pişirelim. Tencerenin kapağını taşmaması amaçlı 1/2 kapatıyoruz. bu sırada tereyağını tavamıza alıp eritiyoruz, ardından domates salçamızdan tek yiyecek kaşığı alıp tereyağıyla kavuruyoruz.

Mantımız piştikten ek olarak sonra suyunu süzüp servis edeceğimiz tabağa alarak üstünesarımsaklı yoğurt dökerek hazırladığımız salçalı sosla servis ediyoruz, damak tadına yönelik de üzerini kuru nanasıl süsleyerekte servis edebilirsiniz.

Malzemeler;4-5 Kişilik Servis

bir yumurta

bir tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı ılık su ( Ilık suyla yoğrulduğunda ise ek olarak hızlı açılıyormuş)

Aldığı civarı un ( Katı tek hamur olması gerekiyormuş, narin olursa hamur kesme ve katlama işlemi esnasında yumuşayıp imaj olarak istenilen biçimde olmayabiliyormuş)

İç Malzemeleri

250 kg Kıyma

2 tane ortada boy robottan geçirilmiş ya da küçük minik yemeklik doğranmış soğan

Damak zevkine yönelik karabiber

Maydanoz

Tuz

Sos Malzemeleri

1/2 kğ yoğurt (Süzme yoğurt olursa ek olarak lezzetli olabilir )

2-3 diş rendelenmiş sarımsak

Tuz

Kaynak: http://www.lezzetlisirlar.com/manti-t...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın