Ne Olduğunu Bilmedikleri Şeyleri Sosyal Medyada Paylaşıp 'Bu Nedir?' Diye Soran Kişilerden 25 İlginç Nesne

269PAYLAŞIM

Reddit üzerinde 'Buşeynedir' başlığına gelen çok ilginç paylaşımlar!

Kaynak: https://thechive.com/2020/01/22/what-the...

1. "Antikacıda buldum yaklaşık 120 cm boyunda. Üzerindeki yazıyı Google'dan baktım, Penn Demiryolları ile ilgili bir dökümana ulaştım."

Cevap: Bu bir dökümcülük kalıbı. Bu kalıbı yapmak için kullanılan model diyebiliriz. Model ilk önce ahşap kullanılarak tasarlanıyor ve şekilleniyor. Bu model sonra sıkıştırılmış kum ya da demir ile dökülüyor.

2. "Plastik ve kağıttan kamışa benzer nesneler. Üzerindeki etikette 'Avusturya Malı' yazıyor. Önce içecek pipeti sanmıştım ama uçları daralıyor."

Cevap: Bunlar hazır sarılmış tütün içme makaronları

3. "Banyoda tavanın köşesinde böyle bir şey belirdi. Serçe parmağın yarısı kadar. Ne olduğunu bilen var mı?"

Cevap: Bir yaban arısı yuvası. 

4. "Londra'da hep kullandığım tren istasyonunun duvarında şöyle şeyler var. Ne olduğunu bilen var mı?"

Cevap: Sanırım bunlar, bozuk parayla yapılmış. Bir bozuk parayı alıp tuğlalara koyup çevirirseniz bu şekilde mükemmel daireler çıkar. Burası Londra'da neresi bilmiyorum ama insanların çok vakit geçirdikleri bir yer gibi. Ayrıca Londra metrosu 2. Dünya Savaşında sığınak olarak kullanılmıştı bu yüzden insanlar orada çok vakit geçirmişti.

5. "Londra'da bir tuvalette gördüm, ortadaki şey nedir? Şu anda içinde herhangi bir şey yok."

Cevap: Bir sıvı sabunluk. Altında ağırlık var, çünkü elinize sabunu aldıktan sonra tekrar eski haline dönmesi gerekiyor. Ayrıca şişenin kendinin de herhangi bir sürtünmeye tabi olmaması önemli.

6. "Bu bardak takımı ne için kullanılıyor?"

Cevap: Güvercin martini seti

7. "İş için kullandığım kamyonun arkasında biri düşürmüş bunu. Elektrik işleri ile ilgili bir şey olabilir mi çünkü o gün hat bakımcıları ile çalışmıştık."

Cevap: Hidrant anahtarı

8. "Arkadaşlarımla ormanda gezerken bulduk. Gördüğümüzde oldukça şaşırdık ve ne olduğunu çok merak ediyorum."

Cevap: Bir mantar ve bakteri kolonisi olabilir, o kombuça çayı yaptıkları sümüksü şeye benziyor

9. "Bir kumbara ama bozuk paraları yiyor ve geri çıkarmıyor. Patent numarasından internette araştırdım ama hiçbir şey bulamadım."

Cevap: Sanırım bunları bankalar dağıtıyordu, çocuklar para biriktirsin diye. Bence doldurun ve bankaya götürün onlar açarlar. Birçoğu üzerinde bankaya ait isim ya da logo bulunduruyor.

10. "Kaloriferin sağ üst kısmında. Ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikrim yok."

Cevap: Radyatör için buhar çıkarma sibobu

11. "Karşıdan karşıya geçmek için kullanılan düğmelerdeki bu dikdörtgen demir ne oluyor?"

Cevap: Trafik lambası düğmesine çok sert basmayı ya da tekme atmayı seven insanlar var, bu siyah demirler mekanizmayı hasardan korumak için.

12. "Çok güzel eski ve pirinç bir eşya. Bir ikinci el dükkanında buldum. Fikri olan var mı?"

Cevap: Antika bir gazyağı ocağı

13. "Manitoba'da bir 19. - 20. yy evinin altında bulundu."

Cevap: Eski model bir ev aleti fişi. Elektrik kablosunu tezgah üstü ev eşyalarına bağlayan bir aparat.

14. "Bu aleti bazı ölçüm aletlerinin yanında buldum. Sekizgen kısım dönüyor ve diğer tarafı tamamen pirinçten yapılmış."

Cevap: Bunları tren yollarında kullanıyoruz. Büyük mıknatıslar ve buna yapışan bir boya sayesinde, raylarda çatlak testi yaparız. Bu ölçme aletini de büyük mıknatısı test etmek için kullanıyoruz.

15. "Bu tren köprüsünün ayaklarındaki barkodlar ne işe yarıyor?"

Cevap: Teodolit ile baktığın zaman, deniz seviyesinden yüksekliği hesaplıyor.

16. "Üniversite kampüsünde bu şey park edilmiş halde duruyor... nedir bu?

Cevap: Bu bir tür velombil, yani bisiklet ve araç arasında bir şey. İnsan gücü ile çalışıyor.

17. "İkinci el dükkanından almıştım. Şekerlik sandım."

Cevap: Bu bir tereyağ çanı. Üst kısmına yağı koyun, sonra altını yarıya kadar suyla doldurup o kısmı oraya takın. Yağa hava değmesini önler.

18. "Bu nedir? Büyükannemlerin çamaşır makinesinde buldum."

Cevap: 1860'larda kabartma kart basmak için kullanılan bir şey muhtemelen. Bu başlığın altında uzun zamandır gördüğüm en ilginç şeylerden biri.

A: Probably designed to print a Cameo Trade Card, circa 1860’s. One of the coolest antique things I have seen listed in this sub in a long time.

19. "Yağmur giderinden neden kablo geçiyor? Oslo, Norveç."

Cevap: Bu ısıtıcı giderlerin ve borunun buzla dolup, tamamen tıkanmasını önlüyor.

20. "Bu seramik eşya nedir? Bir çan ya da zil gibi yapılmış ama sadece tok bir ses çıkarıyor."

Cevap: Bu bir Çin, iyi dilek kavanozu

21. "Ted Baker marka çantamla tuhaf bir halka benzeri bir şey var."

Cevap: Fermuar kapalıyken çantayı kilitlemek için

22. "Çocukken, bunu bir arkadaşımla takas edip almıştım. Bir onur madalyonu olabilir ama bilemiyorum."

Cevap: Çinli. Jiangxi Bölgesinden bir onur madalyonu

23. "Annemin patlak tekerleğinden bu çıktı."

Cevap: Bu bir yol işareti, kar küreme aracı bunun üzerinden geçebiliyor ama sadece tek bir yöne doğru

24. "Aracım bozuldu bunu da altında buldum. Araç çalışıyor fakat ileri ya da geri gitmiyor ve yüksek bir gürültü çıkarıyor."

Cevap: İyi haber, bu vitesin bir parçası değil. Kötü haber ise sabit hızlı aks bağlantısının bir parçası. Ortadaki daire kısmı. 

Aksınız kırılmış demek oluyor, aracın gitmemesinin sebebi ise diferenisyal tüm gücü aksa veriyor fakat boşa dönme oluyor.

25. "Kızım bu plastik oyuncağı bulmuş. Nedir acaba?"

Cevap: Dondurulmuş Charlotte bebeği

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?

Yorum Yazın
eexorciist

adam yolda kalmış bu ne diyor

kissadan-hisse

#4 kaç kere dedik Harry'e şurdan geçerken osurma diye. :D

friendsister

hahahaha

jesus-cry

Teodolit değil nivo :)

husniyeyaman

#25 caspera benziyor

Görüş Bildir