Görüş Bildir
Haberler
Ne Ara Bu Kadar Büyüdü?

Ne Ara Bu Kadar Büyüdü?

KhaLdBinVeLd
08.03.2014 - 03:09 Son Güncelleme: 08.03.2014 - 11:37

Bebeklikte yaşanan gelişmeler

Gelişim dönemlerinin karışık olduğu bebeklik döneminde bir çok 'Vavvvv' diyeceğiniz durumla karşınızdayız. Gün geçtikçe bebeklik döneminde yeni gelişmeler yaşanmakta ve de onların dünyaya bomboş gelmediklerini bir kere daha anlamaktayız. Onlar dünyayı keşfede dursun, biz de onları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeklikte kendini tanıma

Bebeklikte kendini tanıma

Bebeğin kendini tanımasındaki artış ilk olarak 15-18. ayda olmaktadır. 2 yaşına girmesiyle birlikte çocukların çoğu kendilerini tanımaktadır.

Rahimdeyken işitme

Rahimdeyken işitme

Hamile anneler rahimdeki bebeklerine son 2 aylarında hikaye okuyor. Doğduktan sonra bebekler okunan farklı bir hikaye yerine, annelerinin okuduğu hikayeyi dinlemeyi tercih ettiklerini emziğini emme şekliyle gösteriyor.

Bebeklerde ağrı duyma

Bebeklerde ağrı duyma

Yeni doğanların da ağrı duyduğu uzmanlarca kanıtlanmıştır. Doğumdan sonra sünnet olan çocukların algısının açık olduğu ve ağrıyı hissettikleri saptanmıştır. Araştırmalar sonrasında yeni doğanların sünnetlerinde anestezi kullanımı başlamıştır.

Sizce bu kıskançlığın ifadesi mi?

Sizce bu kıskançlığın ifadesi mi?

Bebekler doğduktan sonra ilk 6 ay içinde şaşkınlık, sevinç, kızgınlık, korku gibi temel duyguları gösterirler. Ancak kıskançlık, gurur, utanma gibi öz bilinç duyguların büyük çoğunluğunu ikinci yıldan sonra gösterirler. Yani resimdeki bebeğin tepkisi kıskanma değil de oyuncak bebeğin kendisinde olmama durumuna verdiği tepki olarak değerlendirilebilir.

Tatlara verilen tepki

Tatlara verilen tepki

Yeni doğanlar temel tatlara tepki verebilirler. Öyle ki resimdeki 2 saatlik bebeğin a) tatlı b) ekşi c) acı yiyeceklere verdiği yüz ifadelerini göstermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeklerde koku bilinci

Bebeklerde koku bilinci

Yeni doğan bebekler kokuları ayırt edebilirler. Resimde anne sütüyle beslenmiş olan 6 günlük bebek temiz ped yerine annesinin göğüs pedini tercih ediyor.

Sizce hangi bebek daha önce yürümeye başlar?

Sizce hangi bebek daha önce yürümeye başlar?

İkinci fotoğraftaki bebeğin daha önce yürüyebileceğini düşünebilirsiniz. Ancak bebeklerin motor hareketleri sınırlansa bile pek çok bebek motor gelişiminin temel noktasına normal zamanda ulaşabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın