Görüş Bildir
Haberler
NBA’in Şampiyonu San Antonio Spurs!

NBA’in Şampiyonu San Antonio Spurs!

NBA playoff final serisi 5. maçında San Antonio Spurs, Miami Heat'i 104-87 mağlup ederek seride durumu 4-1 yaptı ve kulüp tarihindeki 5. şampiyonluğunu ilan etti.

İlk çeyreğe etkili başlayan Miami Heat bir anda farkı açmaya başladı. Ancak San Antonio, toparlanarak aradaki farkı bir nebze de olsa kapatmayı başardı ve ilk çeyrek 29-22 Miami üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyrekten itibaren sahada daha istekli görünmeye başlayan Spurs, özellikle Leonard'ın etkili oyunuyla ilk yarıyı 47-40 üstün tamamlamayı başardı.

Üçüncü çeyrekte aradaki farkı gittikçe açan San Antonio Spurs son son periyoda 77-58 üstünlükle girmiş oldu.

Son periyoda ve maçın tamamına damga vuran olay ise muazzam bir şekilde gerçekleştirilen San Antonio savunmasıydı. Son çeyreğin başında Miami'nin topu oyuna bile sokmasına izin vermeyen Spurs rakibinin savunmasının düşmesiyle farkı da gittikçe açtı.

Son periyotta faul problemi yaşayan Kawhi Leonard fazla dakika alamazken bu çeyreğin kahramanı Tony Parker oldu. Son çeyreğe kadar sayıyla tanışamayan Parker, oyunun sonunda ortaya koyduğu mükemmel oyunu 16 sayıyla süslemeyi başardı.

Kawhi Leonard, 22 sayı, 10 ribaund ve 2 asist, Manu Ginobili ise 19 sayı, 4 ribaund ve 4 asistle galibiyetin mimarları olurlarken, Miami'de LeBron James'in 31 sayı, 10 ribaund ve 5 asistlik performansı takımına yeterli olmadı.

at&t Arena'da rakibini 104-87 mağlup eden San Antonio Spurs, 7 yıl aradan sonra NBA'de tekrar mutlu sona ulaştı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/nba...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2013-2014 NBA Şampiyonu San Antonio Spurs

2014 Final Serisi MVP Ödülü Sahibi Kawhi Leonard

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0