Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Ortaya Çıktığına Şaşıracağınız 10 İcat

Nasıl Ortaya Çıktığına Şaşıracağınız 10 İcat

İrem Coşkun
24.06.2021 - 02:05

Günlük hayatta sıkça kullandığımız icatlar bakalım nasıl ortaya çıkmış?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çalar saatin uykuyu çok seven biri tarafından icat edildiğini biliyor muydunuz?

Amerikalı Levi Hutchins, uykuyu çok seviyordu ve erken uyanması gerektiği halde bir türlü vaktinde uyanamıyordu. Bu soruna çözüm bulmak için bir çan tasarladı ve çanın içine ipe bağlı olan bir çivi yerleştirdi ve çanı da saatin üstüne koydu. Akrep 04.00'a geldiğinde çivi çana vuruyor ve çıkan ses onu uyandırıyordu. Bu fikir o dönem pek çok kişi tarafından kabul gördü ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.

2. Kıyafet askısı ise çok basit bir şekilde bulunmuş!

2. Kıyafet askısı ise çok basit bir şekilde bulunmuş!

ABD'li bir iş adamı tarafından oldukça pratik bir şekilde bulunan kıyafet askısı, Albert Parkhouse'nin bir gün ceketini asacak bir askılık bulamaması sonucunda etraftaki bir teli büküp askı haline getirmesiyle ortaya çıktı.

3. Araba sileceği ise tahmin edilebileceği gibi mucidin aklına yağmurlu bir günde gelmiş! 😅

Yağmurlu bir günde arabasındayken önünü göremeyen Mary Anderson, bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak istedi. 1902 yılında görüştüğü firmalar sayesinde birkaç cihaz Mary Anderson aparatlara lastik ilave etme fikrini ortaya atarak aparatların araçta sabit kalmasını sağlayacak sistemi geliştirmiş oldu.

4. Sütyen, yalnızca bir ip ve tel yardımıyla oldukça pratik bir şekilde icat edilmiş.

4. Sütyen, yalnızca bir ip ve tel yardımıyla oldukça pratik bir şekilde icat edilmiş.

Giydiği korse üstüne tam oturmayınca bunun için bir çözüm arayan Amerikalı Mary Jacob, bulduğu bir tel ve ip ile korseyi sıkılaştırarak sütyeni icat etti.

5. Mikrodalga fırın da mucidin dikkati üzerine ortaya çıkmış icatlardan biri.

Tesadüfen ortaya çıkmış icatlardan biri olarak sayılan mikrodalga fırın, Percy Spencer'in elektriği radyasyona çeviren deneyler yaptığı sırada cebindeki çikolatanın radyasyon sonucunda eridiğini fark etmesiyle ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konserve kutusunun bir savaş sırasında ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

6. Konserve kutusunun bir savaş sırasında ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

Napolyon, ''Napolyon Savaşları'' olarak adlandırılan savaş döneminde askerlerin yiyeceklerinin uzun süre bozulmadan kalmasını istiyordu. Bu nedenle savaş döneminde askerlerin arasında bir yarışma başlattı. Yarışmayı yiyeceklerin uzun süre muhafaza edilmesini sağlayan konserve kutu fikrini ortaya atan Nicolas Appert kazandı.

7. Güneş gözlüğünü ilk kullananların Eskimolar olduğu aklınıza gelmiş miydi?

İlk gözlüğün icadı 13. yüzyıla kadar dayansa da güneş gözlüklerini ilk icat eden Eskimolardır. Eskimolar, güneşin kar yüzeyinde yarattığı parlaklıktan gözlerini korumak için deniz ayısının dişlerinin üzerinde çizikler açarak kullanmaya başladılar.

8. Kırılmaz cam, mucidinin kızının yaralanması sonucu ortaya çıktı.

8. Kırılmaz cam, mucidinin kızının yaralanması sonucu ortaya çıktı.

Fransız kimyager Edouard Benedictus laboratuvarında deney yaparken deney tüplerinden birini düşürüp kırdı. Tüp kırıldı fakat dağılmadan tek parça halinde kaldı. Kullandığı bir maddenin kırılmayı engellediğini anlayan Benedictus, ilk başlarda bu düşüncesine fazla kafa yormamıştı fakat bir gün kızının kırık camlarla yaralanması sonucunda fikrini geliştirerek kırılmaz camı icat etti.

9. En faydalı buluşlardan biri olan yapıştırıcı ise bir fiyasko sonucunda ortaya çıktı!

Harry Coover, dürbünleri geliştirmek için çalışmalar yaparken ortaya çıkardığı bir madde tüm düzenini alt üst etti ve neredeyse etraftaki her şeye yapışıp kalıyordu. Coover, daha sonra uçak koltuklarının tasarımında da aynı sorunla karşılaşınca bu işlerini bir kenara bıraktı ve bu yapışkan maddede birkaç değişiklik yaparak aslında oldukça işe yarar olabilecek yeni bir madde ortaya çıkarabileceğini keşfetti.

10. Poşet çayın ilk kullanım amacı ise tamamen yeni denemeler yapmak içindi.

10. Poşet çayın ilk kullanım amacı ise tamamen yeni denemeler yapmak içindi.

Thomas Sullivan, Amerikalı bir çay satıcısıydı ve bir gün müşterilerine çaylarını denemeleri için küçük paketler halinde gönderdi. Müşteriler bu çayları paketle birlikte demleyeceklerini düşündü ve daha sonra Thomas'a poşetlerin çok ince olduğunu söylediler. Bunun üzerine Thomas, bu fikri düşündü ve bir sonraki paketleri gazlı bezden yaptı. Böylece poşet çay popüler oldu ve satışı yapılmaya başlandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
14
8
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın