Görüş Bildir
Haberler
Einstein Tarafından İcat Edildiğini Duyduğunuzda Bir Parça Şaşıracağınız 4 İcat

Einstein Tarafından İcat Edildiğini Duyduğunuzda Bir Parça Şaşıracağınız 4 İcat

Serra İdil Çavuşoğlu
14.02.2017 - 14:52 Son Güncelleme: 15.06.2021 - 12:26

Dünyaya bakışımızı değiştiren, fizik teorileriyle bildiğimiz Einstein bunların yanı sıra başka şeyler yapmaya da vakit ayırmış. Mesela; kitap kulübü kurmuş, keman çalmış ve Kudüs'teki İbrani Üniversitesi'ni kurmuş. Yani aslında dünyaya bildiğimizden çok daha fazlasını bırakmış. Sadece bunlarla da kalmamış, fizik teorileriyle hiç de alakası olmayan 50'ye yakın patentli farklı icatları da olmuş, ister inanın ister inanmayın ama ceket bile tasarlamış. fromthegrapevine.com'dan sizler için Einstein'a ait olduğunu bilmediğinize emin olduğumuz 4 icadı derledik.

Kaynak: https://www.fromthegrapevine.com/slid...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Genişletilebilir Takım Elbise Ceketi

1. Genişletilebilir Takım Elbise Ceketi

Mutlaka kilo alıp giysilerinizin artık üzerinize olmadığı anları siz de yaşamışsınızdır. Einstein gibi zeki bir adamın buna çözüm düşünmesine çok da şaşırmamak lazım tabii ki. Ceket iki düğme seti içeriyor, bir tanesi fit olduğunuz günler için diğeri ise yemeği fazla kaçırdığınız zamanlar için. Ayrıca ceket kolları da son derece şık detaylarla tasarlanmış. Şık görünmek için çaba sarf etmekten kaçınan Einstein için beklenmedik detaylar bunlar. 'Evrenin genişleyen bir şey olduğunu kabul ettikten sonra ekoseli bir şeyler giyinmek o kadar da zor olmuyor.' demiş.

2. Ses Kayıt Cihazı

2. Ses Kayıt Cihazı

1930'lu yıllarda radyo ve filmler düşündüğünüzden çok daha modaydı. Einstein de kendini tamamen dünyadan soyutlamış, bir kulede sadece bilimle uğraşan bir adam değildi. Hatta öyle ki rol aldığı filmler bile olmuş, İngiliz aktör Charlie Chaplin ile de yakın dostluklar kurmuştu. Belki de bu yüzden ses kaydıyla ilgili yeni bir cihaz icat etmesi çok da şaşırtıcı olmamıştır. Elektromanyetikten az çok anlayan biriyseniz bunu tasarlamanın çok da zor olmadığını ilk bakışta anlayabilirsiniz. Alman mühendis Rudolf Goldschmidt ile birlikte ses kayıt cihazları üzerine epeyce çalışmışlar.

3. Otomatik Ayarlanan Kamera

3. Otomatik Ayarlanan Kamera

Ünlü bilim adamı, ortamın ışığına göre kendisini ayarlayabilen bir fotoğraf makinesi fikrini ortaya atmış. Einstein bu konuda Alman mucit Gustav Bucky ile çalışmış ve Bucky otomatik olarak kamera konusunda birçok patent almıştır. Patentlerini aldıktan 5 yıl sonra Kodak 'elektrik gözlü' olarak tanımladığı otomatik ayarlanan kamera ile ortaya çıkmıştı. Her ne kadar tasarımları birbirinden farklı olsa da Einstein de kendi kameraları için aynı tanımlamayı yapmıştı. Einstein birçok konuda olduğu gibi bu konuda da çağın çok önündeydi.

4. Einstein-Szilard Buzdolabı

4. Einstein-Szilard Buzdolabı

Einstein, toksik dumanları sızdıran ve Almanya'da biçok kişinin ölümüne neden olan bir buzdolabını duyduktan sonra, yeni ve daha güvenli bir buzdolabı icat etmeye karar verdi. Öğrencisi Leo Szilard ile birlikte, sabit bir basınçta çalışan, hareketli herhangi bir parçası olmayan, hepsi de bir şekilde toksik duman kaçırma riskini ortadan kaldıran bir buzdolabı icat etmek için bir araya geldi. İkili, tasarımları için 45 farklı patent aldı. Şu an bile bu dolabın planlarını göz önünde bulundurarak güneş enerjisiyle çalışan bir buzdolabı tasarlamak bile mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
402
125
64
16
16
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın