Mors Alfabesi ve Telgrafın İcadının Aşk, Keder ve Ölümle Sarılı Bu Hikayesini Mutlaka Okumalısınız!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Mors Alfabesi ve Telgrafın İcadının Aşk, Keder ve Ölümle Sarılı Bu Hikayesini Mutlaka Okumalısınız!
Mors alfabesi ve telgrafın mucidi Samuel Morse’un hayal kırıklıkları ve üzüntülerle dolu hayatı, onu ilerde dünya için çok faydalı işler yapan biri haline getirmişti. Paramparça bir kalbin dünyaya ne gibi bir faydası olabilir ki diye düşünüyor olabilirsiniz, bunun cevabını öğrenmek için içeriğimize göz atmanız gerekiyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Samuel Morse, hayatını resim yaparak kazanıyordu ve 1825 yılının şubat ayında yolu iş için Washington D.C.'ye düşmüştü. O zamanlar 34 yaşında olan Morse, sanatını imrenerek takip ettiği isimlerden yaşça büyüktü ve onlar gibi bir başyapıt icra edebilmiş de değildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Morse’un karısı Lucretia, ona bir mektup yazarak bu teklifin onlar için çok güzel bir gelişme olduğunu söylemişti. Morse da bu umuda tutunmuş ve elinden geleni yapmaya karar vermişti.
Lucretia, doğumdan birkaç gün sonra kalp krizi geçirip ölmüş, Morse ise karısının öldüğünü babasından gelen bir mektupla öğrenmişti.
Karısını kaybetmesinden yedi yıl sonra Avrupa’ya giden Morse, gemi yolculuğu sırasında elektromanyetizma ile ilgili bir sohbete dahil oldu.
Morse doğmadan önce bile bu yöntemi deneyenler ve elektrik telleriyle mesaj ulaştırmaya çalışanlar olmuştu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Aradan dört yıl daha geçmiş ama Morse amacından vazgeçmemişti. Bu kez kongre binasındaki odalar arasında bir sistem kurarak nasıl iletişim kurulacağını üyelere gösterdi.
Bir kalp kırıklığının insanlık tarihini böylesine etkileyebileceğini düşünür müydünüz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın