Görüş Bildir
Haberler
Mimaride Cazzimore Stili

Mimaride Cazzimore Stili

Mimaride Cazzimore Stili

MİMARİ DE CAZZİMORE STİLİ

Cazzimore stili ilhamını tarihi dönemlere ait antika eserlerin günümüze kazandırılması noktasında yıpranmış ve harab olmuş mobilyaların (masa, sandalye, koltuk, vitrin, konsol ve dekoratİf antika aksesuarlar gibi) bilir kişi tarafından revize edilerek mekanlarda kullanılmasıyla doğmuş bir stildir.

Bu stil ağırlıklı olarak Klasik tarza yakınlığı ile ön plandadır. Cazzimore stili, Cazzimore Antique Luxury Design şirketinden adını almış olup kurucusu olan İç Mimar Çağıl DUMAN tarafından revize edilen antika mobilyaların tarza dönüştüğü bir stil haline gelmiştir.

Kullanım alanlarına bakıldığında ağırlıklı olarak Yalılar,köşkler,konaklar,kasırlarda ve bedestenlarda kendini gösteren, aynı zamanda ürünlerinde oymaların ve varakların yoğunlukta olduğu , ceviz rengininde bir o kadar ön planda olduğu,işçiğin ve sanatın en iyi biçimde yansıtılmış hali olarak ta bilinir.

Cazzimore stili, Barok ve Klasik tarzın karışımından oluşmuş ve kendi tarihini yaşatan zengin bir stildir.Günümüzde ki mimari dekorasyonlar da kullanılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın