Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Uzun Ömürlü Telefon Bataryası Üzerinde Çalışıyor

Microsoft, Uzun Ömürlü Telefon Bataryası Üzerinde Çalışıyor

Caner
12.06.2014 - 19:44
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Microsoft, Uzun Ömürlü Telefon Bataryası Üzerinde Çalışıyor

Telefonlarda ekranlardan işlemci teknolojilerine kadar birçok şey gelişiyor, ancak şarj konusunda çok ciddi yeni adımlar atılmış değil. Birçok telefon, tek şarj ile 1 günü anca görüyor. Üreticiler de teknik tarafta değil, yazılımsal tarafta çeşitli optimizasyonlar ve yan uygulamalar geliştirerek kullanım ömrünü artırmaya çalışıyor. Başarılı sonuçlar var elbet, ancak çok daha fazlasına ihtiyacımız var doğrusu.

Bu doğrultuda hareket eden firmalardan olan Microsoft , günümüzde en gelişmiş teknik özelliklere sahip telefonların batarya ömürlerini uzatmaya yönelik olarak çalışmalar yürütüyor. Ekranlar 720p, 1080p, 2K çözünürlük derken sürekli gelişiyor. İncelik oranları, çipset performansları derken her şey yükselişte, ancak aynı hızlı yükselişten batarya tarafında bahsetmek pek kolay değil.

Microsoft, hem donanımsal, hem de yazılımsal çözümler düşünüyor. Donanımsal taraftan başlayacak olursak Microsoft, telefonlara bir tane büyük Li-Ion batarya yerine iki tane ufak Li-Ion batarya yerleştirmeyi ve bunları sıralı sistemle optimize bir şekilde çalıştırmayı düşünüyor. Ek olarak Sony, Samsung ve HTC'nin de yaptığı gibi yazılımsal optimizasyon sağlayan uygulamalarla pil kullanım seviyesini en aşağıya çekmeyi amaçlıyor. Tüm bunlar sonucunda batarya ömründe %20 ile %50 arasında bir tasarruf sağlanabilecek.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam